Реклама / Ads
5| 4261 |16.02.2015 НОВИНИ

Само 20 българи в Украйна са мобилизирани

.
Само 20 от 200 000 българи в Украйна са получили призовки при последната мобилизационна вълна, увери външният министър на Украйна Павло Климкин, който се срещна в София с българския си колега Даниел Митов.
 
Климкин подчерта, че Украйна усеща голяма подкрепа за европейската си интеграция от България. „Ние по никакъв начин няма да отстъпим от спазването на украинското законодателство", категоричен бе украинският министър на външните работи.

Той определи като спекулативни твърденията за непропорционална мобилизация. Министър Климкин подчерта, че всичко, което се случва в Украйна - борбата за независимост и свобода, за европейските ценности и принципи, никога не се е случвала и няма да се случва по национален признак. „Ние сме единни в нашата борба за единна, демократична и европейска Украйна", посочи той.

Външният министър на Украйна изрично уточни, че информацията за непропорционална мобилизация е спекулативна, поради което той отговаря с факти и цифри.

Въоръжените сили на Украйна спазват напълно режима за прекратяване на огъня, но като отговор държавата получила 112 обстрела от страна на „терористите" на Донецк и Луганск, обяви Климкин и допълни, че ситуацията е извънредно напрегната.

Той увери, че Украйна напълно е отдадена на изпълнението на минските договорености, за да може мирът най-накрая да настъпи и тези хора поне да получат медикаменти и продукти, от които се нуждаят.

Ние предоставяме на Донецк и Луганск възможност да изберат своите представители, които ще имат отговорност за възстановяване на законността там. Даваме възможност да вървят напред, не да вървят назад, посочи още Климкин.

По време на срещата, инициирана от Митов, двамата министри са разгледали широк кръг от политически въпроси, както и теми, свързани с двустранните ни отношения, с икономиката, културата и образованието, сътрудничеството в Черноморския регион и свикването на следваща сесия на Междуправителствената комисия за икономическо сътрудничество.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 4463 |16.02.2015 България е готова с подкрепа и експертна помощ за Украйна . 78| 8291 |15.02.2015 Миков: Не бива да участваме във военни действия в Украйна . 85| 5661 |14.02.2015 Волгин: ЕС може да просперира само в съюз с Русия . 26| 4639 |14.02.2015 Митов: Нито България се кани да воюва, нито Русия с нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads