Реклама / Ads
2| 3955 |16.10.2023 НОВИНИ

Само дни след убийството на учител: Бомбена заплаха в същото френско училище

.
Снимката е илюстративна
Френските власти заявиха, че в училището, в което миналата седмица преподавател бе убит с хладно оръжие, е получен бомбен сигнал, предаде "Асошиейтед прес".
 

Префектурата на северния регион Па дьо Кале съобщи, че решението за евакуиране на учебното заведение в Арас е било взето, след като полицията получила сигнал за бомба в него.

 

На място е пристигнал екип от сапьори, изтъкна префектурата, като уточни, че се взимат всички превантивни мерки и мерки за сигурност.

 

Франция е в повишена степен на готовност за справяне с терористична заплаха след убийството на преподавателя в Арас.

 

Нападението с нож в петък в северния град Арас, почти три години след подобно убийство край Париж, шокира учителите и обществеността, предизвика мащабна реакция в областта на сигурността и накара Франция да повиши нивото си на тревога за нападения.

 

Френският президент Еманюел Макрон е казал на министрите да "олицетворяват държава, която е безмилостна към всички, които подклаждат омраза и терористични идеологии", заяви пред репортери високопоставен съветник, пише афенция "Франс прес".

 

Убийството на учителя допълнително засили нервността във Франция, която има голямо мюсюлманско и еврейско население и е в готовност за насилие след нападението на Хамас срещу Израел.

 

Учителят беше намушкан с нож в училището в Арас при нападение, при което бяха ранени и други трима души. Нападението се случи в петък, 13 октомври.

 

Убийството идва почти три години след като на 16 октомври 2020 г. учителят Самуел Пати е обезглавен пред училището си в предградие на Париж.

 

Убиецът на Пати и заподозреният нападател от Арас имат общ произход в руския регион Северен Кавказ. Във френските медии се появиха информации, че нападателят крещял "Аллах Акбар" по време на нападението.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3869 |16.10.2023 От МВнР информират за възможните полети от Израел . 5| 3887 |16.10.2023 Фон дер Лайен настоя Сърбия и Косово да нормализират отношенията си . 2| 3891 |16.10.2023 Израелските въоръжени сили съобщиха, че заложниците на ”Хамас” са 199 . 3| 8801 |16.10.2023 Бомбени заплахи в България: Евакуираха училища в Русе, Стара Загора и Шумен /обновена/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads