Реклама / Ads
2| 4484 |04.01.2023 НОВИНИ

Само във Фрог: Класация на най-опасните игри в интернет, която родителите задължително трябва да знаят!

.
Източник: личен архив
Интернет е един толкова невероятен, колкото и страшен свят за нашите деца. Живеем във време, в което всяко дете има достъп до смартфони, таблети и лаптопи и е истинско предизвикателство да наблюдавате цифровия отпечатък на детето си.
 

Всеки път, когато детето ви е онлайн, съществува потенциална заплаха както за неговата поверителност, така и за вашата. Много онлайн сайтове и игри могат цифрово да проследяват местоположението ви, което е реална възможност за действие на киберпрестъпниците и насилници над деца.

 

Въпреки това, едно е ясно,  родителите здължително трябва да са информирани за различните предизвикателства и игри в социалните мрежи и интернет, които заплашват  децата да изпадат в изключително опасни ситуации, понякога животозастрашаващи.

 

Важно е да вземете необходимите предпазни мерки, за да защитите децата си:

 

-Научете ги да избягват въвеждането на лични данни в интернет
-Деактивирайте достъпа до опасни сайтове

-Дръжте остри или опасни предмети далеч от тях


Първата стъпка обаче е да знаете кои игри са най-популярни!

 

Предизвикателство Син кит


Това е онлайн самоубийствена игра, ръководена от група в социалните медии, където администраторите карат деца и тийнейджърите да поемат към поредица от предизвикателства, които в крайна сметка завършват със самоубийство.

 

Тази игра е отговорна за стотици самоубийства на тийнейджъри по света. От играчите се изисква да извършват странни задачи, които им се възлагат в рамките на 50 дни, оказвайки натиск от партньори върху играчите, за да ги накарат да стигнат докрай.

 

21-годишният руснак, Филип Будейкин, беше установен като мозъкът зад тази игра и беше арестуван. Някои обаче подозират, че играта все още съществува и се управлява от други хора.

 

Игра на задушаване


Известна също като играта на припадък, при това предизвикатлество деца и тийнейджъри  се душат с възглавница докато снимат видео.

 

Играта има за цел да причини лишаване от кислород в мозъка, което води до усещане за надрусаност (подобно на алкохол или развлекателни наркотици), замаяност, замайване или временно безсъзнание. Това обаче е много опасно и вече има регистрирани няколко смъртни случая поради това предизвикателство.

 

Галон предизвикателство


Тук става въпрос за консумация на голямо количество мляко (обикновено около един галон или 3,8 L пълномаслено мляко) в рамките на определен период от време. Пиенето на такова количество течност и толкова бързо за толкова кратък период от време може да бъде опасно. Всеки, който опитва това предизвикателство, може случайно да аспирира (вдиша) течността, причинявайки белодробни усложнения или повръщане.

 

Предизвикателство с канела


Това предизвикателство включва изяждане на супена лъжица канела, без да пиете вода за 60 секундина, докато се снимате на видео. Въпреки че това може да звучи безобидно, прахът от канела може да навлезе в белите дробове и да причини сериозни щети.

 

Може също да причини сухота в устата, задушаване, дразнене в гърлото, затруднено дишане и дори белодробен колапс. Предизвикателството с канела доведе до много хоспитализации.

 

Предизвикателство за приливи и отливи


Това предизвикателство включва отхапване на ярко оцветен пакет перилен препарат и изплюване или поглъщане на съдържанието му. Тази игра изглежда като шега сред децата, но може да причини сериозни здравословни проблеми, особено ако погълнат препарата. Някои от капсулите с прах за пране са ярко оцветени и приличат на бонбони.

 

Децата са привлечени от такива продукти и могат да ги погълнат случайно, дори извън играта. Затова е най-добре да държите тези предмети далеч от обсега на вашето дете.

 

Огнена фея


Това е онлайн шега, насочена към по-малки деца, като им дава опасни инструкции, като например да пуснат газ в печката в полунощ, когато никой не е буден, и след това да заспят отново. Играта обещава на децата, че ако направят това, ще се събудят и ще станат огнени феи. Тази игра доведе до пожари и сериозни изгаряния при деца.

 

Играта на Мариам


Това е онлайн игра, която се върти около дете, изгубено в гората, което моли играчите да помогнат да намери пътя си обратно към дома. Играта има плашещи аудио и визуални звукови ефекти. На играчите се задават поредица от лични въпроси, докато придружават малкото момиченце у дома. Това е опасно, защото децата често разкриват личната си информация, която може да бъде злоупотребена от хакери и киберпрестъпници.

 

Филе с пет пръста


Това е игра, която включва забиване на нож между всеки пръст, много бързо, с цел да не уцелите нито един пръст. Това обаче е довело до сериозни наранявания на ръцете при много хора, включително по-възрастни тийнейджъри и възрастни.

 

Предизвикателство за рязане


Това е онлайн игра, която насърчава децата и тийнейджърите да режат собствените си ръце, крака или други части на тялото с бръснарско острие или нож. След това те трябва да направят снимки, да покажат на приятелите си или да публикуват в социалните медии.

 

Предизвикателство със сол и лед


Това е предизвикателство за самонараняване, което кара хората да поставят сол върху кожата си и след това да поставят лед върху областта. Това причинява усещане за парене и болка, подобна на измръзване.

 

Целта е да се види кой може да търпи болка най-дълго време и след това да се публикува видеото в YouTube или други социални медии. Комбинацията от лед и сол създава химическа реакция, при която сместа се охлажда до -64,4 градуса F и изгаря кожата, което води до сериозни наранявания.

 

Чарли Чарли


Charlie Charlie е игра за градска легенда, която придоби известна популярност благодарение на звездите в социалните медии, които се снимат, докато я играят.

 

Концепцията е следната:

 

На масата се поставя бял лист хартия с четири нарисувани квадранта.
Два квадранта са означени с да, а другите два са означени с не.


Два молива се поставят един върху друг и върху начертаните линии за да направят квадрантите.


След това на „Демон Чарли“ се задават въпроси, които трябва да накарат моливите да се преместят на „да“ или „не“.


Според легендата Чарли продължава да ги преследва, особено ако не се сбогуват правилно накрая. Моливите обикновено се движат поради различни причини или други деца, които се опитват да ги разклатят.

 

Въпреки че играта не причинява никаква физическа опасност, тя може да засегне дълбоко психическото здраве на децата. Страхът от призраци и демони кара много деца да се плашат, да имат нощни страхове и да страдат от безсъние, да мокрят леглото и т.н., и като цяло се отразява негативно на психическото и физическото им благосъстояние.

 

Това са само част от опасните "игри", на които може да се натъкнат нашите деца в интернет. ФрогНюз умишлено няма да пусне видеата с предизвикателствата, които се въртят в социалните мрежи, с цел да не се навреди на някое дете.

 

Информацията събра Констанца Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6259 |04.01.2023 Богдан Милчев пред Фрог: Администрацията на Радев покровителства корупцията по пътищата . 5| 2863 |03.01.2023 На срещата на ПП с останалите партии присъстват само от БСП , ДБ и БВ /видео/ . 0| 3430 |28.12.2022 Само на 58г. почина преподавателят и журналистът доц. Ясен Бориславов . 6| 4614 |26.12.2022 Четири лапи за Фрог: Прегърнете се пред елхата с близките и домашните си любимци и не ползвайте пиротехника тази Нова година

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads