Реклама / Ads
10| 7201 |11.06.2018 НОВИНИ

Съпругата на вицепремиера Дончев получила заплахи за разчленяване за ”циганите и тоягата”

.
Съпругата ми не е политик и изказва собствено мнение. Не виждам никакъв език на омразата. Това, че ми е жена не означава, че трябва да седи по цял ден вкъщи и да бродира. Тя е професионалист и самостоятелна личност. Никога не съм се опитвал да й налагам цензура. Няма език на омразата.
 

Това заяви пред bTV Вицепремиерът Томислав Дончев.

 

Едва ли някой ще оспори факта, че всички български граждани трябва да спазват закона и едни същи правила - без значение на социалния им статус, етническия и религиозния им произход. Нали не си представяте, че ще хвана тоягата и ще тръгна по циганските махали? Не виждам нищо нередно в поста на съпругата си. Тя получи заплахи за разчленяване на отделни части от тялото си. Всички трябва да спазват закона. Когато някой извърши нарушение, трябва да си плаща глобите, допълни той коментирайки поста на съпругата си Светлана в социалната мрежа Фейсбук. В него тя написа, че времето на морковите за циганите е изтекло и е дошло време за тоягата, а от Български хелзинкски комите призоваха Дончев да се разграничи от думите й и да осъди езика на омраза.

 

Не ми харесва някой да ме кара да се разграничавам от Светлана. Утре някой може да ме накара да се откажа от майка си. Аз стоя зад това какво съм казал и написал. Не го прехвърлям на вас. Според мен не се прави достатъчно за интеграцията на ромите. Трябва най-вече да работим за образованието. Държавата се е захванала с това. Всеки има право на свобода на словото, стига да не нарушава доброто поведение, категоричен беше Дончев.

 

Той коментиира и сагата около АЕЦ "Белене": Явно имаме стотици хиляди експерти по ядрена енергетика. Наслушах се на много коментари. Позицията на държавата за АЕЦ "Белене" е ясна. Търсим инвеститор, който да построи централата, без да иска държавна гаранция и участие, ще си плаща данъците и ще спазва законите. Това е. Точка. Ако не се намери такъв инвеститор, АЕЦ "Белене" няма да се строи. Държавата няма да вкарва повече пари в този проект, обяви Дончев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6853 |06.06.2018 Жената на вицето Дончев: Морковите за циганите са на свършване, време е за тоягата! . 4| 5925 |02.06.2018 И Дончев овърта за срещата с Путин и строежа на АЕЦ ”Белене” . 2| 4453 |25.05.2018 Акад. Антон Дончев: 24 май е рожденият ден на българския народ . 2| 5275 |24.05.2018 Дончев: Трябва минимален стандарт за всяка администрация в държавите-членки на ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads