Реклама / Ads
3| 5009 |10.08.2009 НОВИНИ

Състоянието на пребития журналист О. Бояджиев се подобрява

.
Огнян Бояджиев
Състоянието на пребития журналист Огнян Бояджиев се подобрява. Екипът на доц Николай Петров от реанимацията на ВМА е направил пълни изследвания и е констатирал, че няма вътрешни кръвоизливи.
 

Главният редактор на портал Европа ще бъде преместен в коремна хирургия, където грижите за него ще поемат хората на доц. Евгени Белоконски, който е и зам.-началник на ВМА. Това заяви за Frognews.bg говорителката на Военно-медицинска академия Румяна Станимирова. Бояджиев е контактен, преодолял е първоначалния шок. Според доц. Петров, който е светило в родната реанимация, няма опасност за живота на журналиста, показателите му са добри, нанесените рани са повърхностни и е възможно след седмица да е в добро състояние. Възможно е и тогава да бъде изписан.
Днес вероятно ще бъде направена и операция на 28-годишната Владимира, дъщеря на журналистката Живка Гичева, която загина в катастрофа преди седмица край Търговище. Живота на момичето е извън опасност, но оперативната намеса е наложителна заради вътрешни мозъчни травми.

Главният редактор на електронното издание на Европейския институт Портал Европа Огнян Бояджиев, бе пребит от неизвестни лица в дома си в София. Инцидентът станал малко преди полунощ в събота в кв. “Иван Вазов”.
Нападателите са нанесли удари с нож на Бояджиев и са го изоставили в безпомощно състояние. Преди да избягат от апартамента те отрязали кабелите на телефона и са взели мобилния му телефон. Той сам е успял да извика “Бърза помощ” чрез интернет.

Съседите на свой ред извикали полиция, когато чули викове за помощ. За да влезе полицията в дома на журналиста, се наложило заедно с пожарникари да разбият входната врата на жилището.
До момента било изяснено, че Огнян Бояджиев е отворил на двама мъже, които позвънили на вратата му, те го нападнали, били го и му нанесли порезни рани с нож. Отнели са му лични вещи и дебитни карти, след това го заключили в дома му. Пострадалият мъж бил транспортиран от екип на “Бърза помощ” и настанен за лечение във ВМА. Нападателите все още са неизвестни.

Предполага се, че те са измъчвали Бояджиев да им каже кодовете на банковите си карти. Дори се смята, че са успели да теглят от тях пари.

Огнян Бояджиев е главен редактор на портал Европа. Той е създател и пръв водещ на сутрешния блок на БТВ - “Тази сутрин”. Преди това е бил новинар и водещ на предаванията “Оги и седемте джуджета” и “Закуска на тревата” по програма “Хоризонт” на БНР. Бояджиев беше ръководител на предизборния щаб на синия кандидат за кмет Мартин Заимов през 2007 година.

Нападенията срещу журналисти в последно време зачестиха. Преди близо година бе зверски пребит главния редактор на Frognews.bg Огнян Стефанов.

Преди това неизвестни нахлуха в редакцията на в. „Монитор” и заплашиха журналистката Мария Николаева. Колегата й Асен Йорданов от Бургас бе нападнат заради същите публикации.

Журналист от Българското национално радио съобщи в МВР, че кола се е опитала да го прегази в близост до сградата на БНР в столицата. Предполага се, че атаката е заради разследване на далавери на високопоставени лица в държавата.

Преди 4-5 месеца журналист от „Труд” е получил заплахи за саморазправа чрез sms-и.

Директорът на Ботевградската болница д-р Филип Филев пък бе жестоко пребит през октомври м.г. на паркинга на лечебното заведение пред очите на свидетели. Едва оживя.

На 19 декември 2008 г. пребиха с чукове собственика на хотел "Черно море" Кочо Мучев във Варна.
Всеки път МВР и прокуратурата заявяваха твърдото си намерение да разкрият извършителите и поръчителите на атентатите.

Властта декларираше високопарно несъгласието си с подобни актове на насилие.
До момента обаче не е разкрит нито един от извършителите на нападения и авторите на заплахи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 25889 |09.08.2009 Кърваво покушение над журналиста Огнян Бояджиев . 28| 14203 |03.08.2009 Агенти на ДС се криели под перото на журналистиката . 10| 4876 |03.08.2009 Уволнен агент, подслушвал журналисти, поема ДАНС . 0| 4891 |15.07.2009 "Братя" е темата на кандидат-журналистите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads