Реклама / Ads
13| 6457 |05.09.2021 НОВИНИ

Сблъсък: „белите и злите“ срещу мигрантите. Ще гръмнат ли акустичните пушки?

.
Акустичните пушки в действие...
Десетки протести в Европа ще напълнят улиците срещу мигрантите, които се стремят да попаднат на Стария континент, където да намерят условия да продължат живота си. Атина, Париж, Берлин и др. столици ще чуят гласа на недоволните от политиката на своите правителства.
 

Те са бели и зли, мразят ни и мислят само за собствения си комфорт. Думи на Худайназар Н., активист от Афганистан, който помага на свои сънародници, които търсят спасение в Европа. Острата му реакция е по повод лошото отношение към мигрантите в Европа.  

 

В Гърция националисти излизат на протест срещу мигрантите, както и срещу свои съграждани, които подкрепят чужденците и предлагат да им бъде даден подслон в страната. Те идват отнякъде, разказват измислени истории и искат да се възползват от нашите ресурси и страна. Това е неприемливо, категорични са представители на патриотични организации. В страната все по-често се чуват гласове да бъдат използвани масово акустични пушки срещу мигрантите не само по границата с Турция, но и на други места, където се появяват по-големи групи. Cилaтa нa звукa на тези оръжия e изчиcлeнa тaкa, чe врeмeннo дa извaди чoвeк oт cтрoя, нo нe и дa гo убиe. Те все по-често се използват срещу масови протести, когато стане напечено.

 

Австрийският канцлер Курц заяви, че всяка миграционна вълна трябва да бъде разпределена в съседните на Афганистан страни. Това съобщава UNN позовавайки се на AR. Това той обяви по време на посещението си в Белград след среща със сръбския президент Александър Вучич. Курц каза, че не трябва да има потенциална мигрантска вълна към Европа. „Убедени сме, че хората, напускащи Афганистан, трябва да бъдат обгрижвани в съседните страни. Ето защо ние сме в контакт със страните от региона ... Не трябва да идват в Европа “, каза канцлерът Курц.

 

Евронаблюдатели вече коментират, че хиляди мигранти от Близкия изток, Африка и Азия са „заседнали“ в страни от Балканите, където минава т.нар. „Балкански миграционен път“ към Западна Европа.

 

Протести ще има и в Париж, където освен традиционните вече протести срещу прекалените мерки срещу Ковид-19, ще се издигнат и плакати за строги мерки за недопускане на мигрантска вълна във Франция.

 

Протести по същия повод се очакват и в Германия. В същото време талибаните в Афганистан заявиха вчера, че настояват Германия да признае тяхното управление и да окаже финансова помощ на страната. Берлин засега не дава отговор.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3029 |04.01.2021 „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в част от ж.к. „Белите брези“ . 3| 3397 |08.12.2020 „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в част от жк. „Белите брези“ . 7| 11089 |27.02.2017 И Оскарът е за… сирийските терористи „Белите каски”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads