Реклама / Ads
79| 17389 |14.05.2014 НОВИНИ

Сензация! Г. Марков убит за любовна афера с Л. Живкова

.
Българският писател дисидент Георги Марков е бил убит в Лонон, заради любовна афера с Людмила Живкова. Сензационното разкритие прави ген. Олег Калугин в интервю от САЩ за украинския журналист Дмитрий Гордон. Калугин досега твърдеше, че КГБ е дало технически средства на българските тайни служби, за да ликвидират Георги Марков. Казваше също, че това е ставало ъс знането на Тодор Живков.
 

Но за първи път изважда "на светло" версията за любовна връзка на писателя с дъщерята на генералния екретар на БКП. Според него в един момент Марков се наситил на авантюрата и изоставил Людмила, заменяйки я с друга. Това вбесило Живков, който разпоредил тайните служби да накажат Донжуана, опетнил честта на семейството.

С желанието на българския партиен и държавен ръководител бил запознат лично ръководителят на КГБ по онова време, а по-късно ръководител на целия Съветски съюз Юрий Андропов. Той обаче отхвърлил категорично възможността съветски аенти да се замесват в "мократа поръчка". Съгласил се единствено съответните отдели в КГБ да окажат "техническа помощ" на българите, които сами да си свършат мръсната работа.

 

Така и станало. Георги Марков е прободен с върха на чадър на 7 септември 1978 г в Лондон, където живее и работи, а на 11 септември умира в болница.

И до момента английското раследване не е стигнало до извършителя и поръчитела на престъплението.

 

Ракритието за любовната афера на Марков с Людмила Живкова оборва творденията, че писателят е убит по политически причини.

 

Преди време бившият офицер от българското контраразузнаване Паско Божков разкри, че наистина български агенти от службите, са участвали в ликвидирането на Георги Марков. Самият Божков е бил в Лондон през онзи септември. Тогава в посолството той видял лица от тайните ни служби, които били уж командировани там, но всъщност проигравали маршрутите на движение на Марков, за да определят мястото на атентата срещу него - моста Ватерло.

 

Посланик тогава е бил бащата на бившия главен прокурор, а сега конституционен съдия Борис Велчев - Владимир Велчев. Той е син на члена на Политбюро на ЦК на БКП Борис Велчев.

 

Сензационните разкрития на ген. Калугин четете в рубриката "Интервю".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 55| 26270 |14.05.2014 Г. Марков: Президентът не е извършил държавна измяна . 2| 5776 |02.05.2014 Кмет кара без книжка заради алкохол и убит човек . 1| 6168 |30.04.2014 Адв. Марковски похвали виетнамските бежанци . 8| 9790 |25.04.2014 Почетен знак за убития командос в Лясковец

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads