Реклама / Ads
1| 5364 |02.05.2017 НОВИНИ

СФСМВР: Не искаме провалени кадри за министри

.
Покрай пазарлъците за нов кабинет между ГЕРБ и патриотите в МВР назрява истинска революция. Най-големият синдикат-Синдикалната федерация на служителите в МВР-СФСМВР излезе с остра декларация.
 
В нея от СФСМВР заявяват, че няма да дадат толеранс на новото правителство и няма да приемат за ръководители на МВР да бъдат номинирани лица, които са свързани с провала на реформите във ведомството.

 

Ето и целият текст на документа:

СФСМВР няма да даде толеранс от 100 дни на новото управление по отношение решаването на проблемите в областта на сигурността.
СФСМВР с огромно неудоволетворение отбелязва липсата на реални действия от страна на служебното ръководство на МВР за намаляване на допуснатия дисбаланс в заплащането, предизвикан от изключително несполучливата реформа, влязла в сила от 1 февруари 2017 г.
Министър Узунов и екипът му не предприеха никакви действия, въпреки декларираните от тях намерения, за разрешаване на проблемите в МВР.
Проявената от СФСМВР толерантност и коректност, която имаше за цел да не се увеличава допълнително възникналото социално напрежение преди проведените парламентарни избори, както и справедливата им оценка за липса на вина в служебния кабинет по отношение на настъпилите сериозни нарушения в трудовите, социални и икономически права на членовете, не бяха оценени правилно.
Нещо повече, не беше направен дори опит за откриване на лицата, отговорни за сегашното състоянието на служителите в МВР, работещи на терен - силна демотивация в следствие на допуснатите груби деформации в заплащането на труда и плащането на моралната цена на проявеното очевидно професионално невежество, довело до хаос в управлението .

 

Служебното ръководство на МВР, което започна мандата си с очевидни намерения за ползотворен диалог е на път да приключи своето управление (подобно на предшествениците си), попадайки в капана на липсващият професионализъм сред служителите във финансовите и правните дирекции на МВР.
В момента МВР е в тежка криза, предизвикана от множество /най-малко 4 за последните 8 години/ взаимно противоположни и неефективни реформи.

 

Кризата в управлението, несигурността на служителите и гражданите, липсата на последователност в политиките за сигурност между правителствата, променената среда за сигурност и високата цена, която плащат гражданите, бизнеса и служителите са само част от причините да предупредим, че СФСМВР няма да даде толеранс от 100 дни на новото управление по отношение решаване на проблемите в областта на сигурността.
Всички парламентарно представени партии са запознати в детайли с проблемите. Във всички парламентарно представени партии има специалисти, способни да предложат реални и бързи решения за излизане от кризата. Необходими са само политическа воля и консенсус по отношение на един от стълбовете на държавността- сигурността на гражданите.
СФСМВР настоява за незабавни действия в тази посока, след конституиране на новия български парламент, с ясно дефинирани срокове и отговорност, която ще бъде потърсена ако сроковете не бъдат спазени.

 

СФСМВР настоява за незабавно повишаване на доходите на служителите на МВР.
СФСМВР настоява за реален диалог, на равноправни начала.
СФСМВР настоява лица свързани, с провала на реформите да не бъдат номинирани за ръководители на ведомството.

 

При продължаващо незачитане на трудовите, социалните и икономическите права на служителите, които представлява най-голямата синдикална организация в МВР, ще бъдат предприети действия в тяхна защита. Всички действия за възстановяване достойнството на служителите в МВР и осигуряване на достойно заплащане ще бъдат съобразени със законовите разпоредби на Република България.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4123 |30.03.2017 Марешки: Искаме да сме в управлението с министри . 1| 4009 |15.02.2017 Потребители: Искаме оставки в КЗП заради парното . 6| 3945 |10.01.2017 Б. Димитров: Не искаме да разделяме Македония, искаме я цялата . 10| 11006 |08.01.2017 Хр. Иванов: Ще искаме със срок да се разследва КТБ, „Булгартабак “ и „Лукойл “

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads