Реклама / Ads
2| 3362 |19.08.2021 НОВИНИ

Шефът на бюджетната комисия в НС: Актуализация може да има до 3 седмици

.
Любомир Каримански
Актуализация на бюджета може да има до три седмици. Това е реалистичният срок споде председателя на създадената наскоро бюджетна комисия в парламента Любомир Каримански.
 

По думите на депутата от “Има такъв народ” според разчетите в момента предвидено в бюджета е провеждането на избори 2в1 - президентски и парламентарни. Това обаче трябва да се договори между държавния глава и народните представители. При необходимост изборите да са в три последователни дни министърът трябва да даде разчет колко би струвало това. 

 

Председателят на парламентарната бюджетна комисия беше категоричен, че работата й ще бъде отговорна и експертна, независимо колко дълъг ще бъде животът на 46-ото Народно събрание.

 

"Всички държави в Европа се готвят за бежанска вълна, ние също трябва да имаме готовност. В бюджета в момента липсват информация и данни за разходи, които могат да бъдат заделени за справяне при евентуален бежанския натиск. Това трябва да го направи министърът на финансите. Той сам каза, че между първо и второ четене на бюджета трябва да се направят разчети и анализи за това какви средства са необходими при бежанска вълна към България", посочи Каримански в ефира на Българското национално радио.

 

По думите на Любомир Каримански трябва да се предприемат действия осигурените ваксини срещу Covid-19 да бъдат използвани:


"А ние сме готови да похарчим пари за нови ваксини, които тепърва ще бъдат доставени в България. Какво ще правим тези ваксини. Наясно ли сме как ще се осигури ваксинационният процес, тъй като той ще повлияе и на икономиката. ... Всичко, което може да бъде направено в актуализацията на бюджета, за да има действаща икономика в следващите месеци, е във връзка с това какви мерки ще вземем като превенция".   


Той коментира възможността за компенсации за бизнеса при Covid вълна, като подчерта, че няма как да се изливат средства там, където не могат да бъдат дадени осезателни резултати за ефекта в икономиката.


"Корупционните схеми са най-големият бич за България", каза още Любомир Каримански.


Каримански смята, че все още има шанс да се състави правителство с третия мандат в рамките на това Народно събрание. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3399 |19.08.2021 Двама министри и шефът на агенцията по горите отговарят в НС . 0| 3033 |19.08.2021 Изслушват Асен Василев в бюджетната комисия . 16| 5947 |18.08.2021 Първо заседание на комисията за "Буджака". Какво бе решено? . 12| 5572 |18.08.2021 Гешев финтира с отпуск явяването си пред парламентарната комисия утре

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads