Реклама / Ads
0| 6971 |24.05.2022 НОВИНИ

Шефът на ГРУ Кирил Буданов: В Русия е възможен само държавен преврат в сянка

.
Кирил Буданов Източник: Українська правда
Украинското разузнаване смята за нереалистичен открит държавен преврат в Русия. Обкръжението на президента Владимир Путин обаче му търси заместник. Това заяви началникът на Главното управление на разузнаването на Министерството на отбраната на Украйна Кирил Буданов в интервю за „Украинская правда“ .
 

На въпрос кой от ​​руския политически и бизнес елит подкрепя войната и кой – не, той обясни: „Военните по принцип най-много подкрепят войната. Те обаче вече не са чак толкова нетърпеливи да продължат боевете, предвид значителните загуби, които понасят. Колкото и да лъже пропагандата, военните са тези, които знаят какви са реалните им загуби“.

 

Според Буданов втората категория са руските специални служби: „Редица от тях първоначално се застъпиха за тази „специална операция“, за да скрият огромния упадък, който продължи дълги години, за да формират, така да се каже, проруски хора. За всичко това бяха вложени значителни средства. За да скрият неуспехите си, те също се застъпиха за започване на военни действия. Освен това те твърдо вярваха, че ще превземат Киев след три дни и ще прекратят цялата военна операция в Украйна на десетия ден. Това беше тяхната мечта. Но тя се сгромоляса“.

 

„След това бизнесът. Той ясно разбира загубите. Те са категорично против войната и искат да спрат всичко по някакъв начин. Както се казва, те са екзистенциално против това, което се случва тук, срещу зверствата, извършвани от руснаците. Факт е, че те са доста прагматично настроени относно войната“, коментира още шефът на ГРУ.

 

„Те губят пари. Следователно са против войната. Те обаче не смеят да говорят открито за това пред Путин. Такива разговори се водят тайно, помежду им. Водят се дори между бизнеса и силите за сигурност, между бизнеса и политиците“, разказа Буданов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2992 |24.05.2022 Кирил Петков заминава утре за Годишната среща на Световния икономически форум в Давос . 0| 3133 |24.05.2022 Министър Божанов търси сътрудничество за налагане на кирилицата в сайтовете на администрациите . 0| 2991 |24.05.2022 Премиерът Петков: Светите братя Кирил и Методий завещаха на България най-големия и ценен дар . 0| 3180 |24.05.2022 Честит 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads