Реклама / Ads
7| 5371 |17.10.2011 НОВИНИ

Шефът на Комисията антимафия погна протеже на Кушлев

.
Тодор Коларов
Председателят на Комисията за установяване и отнемане на имущество от престъпна дейност Тодор Коларов призова парламента да отзове члена й Красимир Тодоров. Причината за крайната мярка е образувано разследване от Софийска районна прокуратура срещу него, заради подадена невярна декларация за конфликт на интереси през 2009 година.
 

 

Припомняме, че разследваният Тодоров бе назначен в комисията по времето, когато премиерът Бойко Борисов даде картбланш за втори мандат на Кушлев. След последвалото му отстраняване, приемникът му Коларов  взе Тодоров  "на мушката", когато в края на юли заедно с Николай Желев отказаха да си намалят заплатите, достигащи 5000 лева месечно. Тогава наследникът на Кушлев ги нарече "пасивни наблюдатели" и припомни, че няма правомощия да ги отстрани, тъй като са излъчени от парламентарната квота.

По същата причина Коларов отправя нов апел към депутатите да вземат отношение по повод на действията на Красимир Тодоров, след като се разбра, че през лятото на 2010 г., когато е назначен в комисията, той не е отговарял на условията.

Бяха изнесени факти, които сочат, че при встъпването на Тодоров в длъжност той е бил в несъответствие с изискванията за член на комисията, посочени в специалния закон. Твърди се, че г-н Тодоров е записал неверни обстоятелства в декларацията си по Закона за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси, обясни пред в. "Дневник" Коларов.

По думите му депутатите не могат да останат безучастни в този случай, ако искат да избегнат спекулациите, че кадруват с двоен аршин. Председателят направи сравнение със съдбата на предшественика му Стоян Кушлев, който набързо бе отстранен от парламента, след като стана ясно, че е назначавал свои роднини в конфликт на интереси. Впоследствие стана ясно, че за 5 години начело на органа направил спестявания от заплати за над 500 000 лева.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6033 |28.09.2011 В. Златев оглави Комисията за защита на потребителите . 19| 7397 |27.09.2011 Франция погна БГ роми в Марсилия . 17| 5287 |01.09.2011 Франция погна отново БГ роми . 19| 6155 |04.08.2011 Шефът на М-tеl пред уволнение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads