Реклама / Ads
0| 3401 |17.03.2022 НОВИНИ

Шефът на “Сортови семена”: Не съм от ГЕРБ. Обвиненията към нас са безпочвени

.
Росица Въчева
Твърде тежки обвинения. Предмет на нашето дружество е производство на семена от хибридна царевица и различни полски култури. Ние не сме се занимавали с изкупуване на продукция. Нямаме опит в тази дейност. Това каза по БТВ шефката на “Сортови семена” Росица Въчева.
 


Тя бе упрекната в съботаж от министърът на земеделието Иван Иванов заради отказа да се закупи зърно. 


“Дружеството е с доста свит обем на дейност и поради това е преснола е малък. Работим тук трима човека на трудови договори .. В клон Кнежа работят пет човека. През сезона наемаме хора на граждански договор. Сумата е милиард и 100 лева за зърно. 

Начинът, по който разбрахме, аз не бях уведомена за решението на принципала. Разбрах късния следобед на 9-ти след медиите. Разбрах от медиите. На другата сутрин ми се обадиха от принципала да ме поканят и там разбрах, че е сериозна работата. казах, че е много отговорно на такова малко дружество без опит в тази търговия и толкова пари да мине през дружеството, не е редно. 


Казах им на колегите, стремежът на принципала е бързо да стане това, заради обстановката. но аз им казах, че това изисква технологично време. Има юридически процедури преди да се изкупува от борсата. Трябва счетоводен и юридически екип-трябва договори с борсови посредници, със Софийската стокова борса. Идеята беше купеното зърно да остане при производителите, като се сключи след това договор за съхранение. Те бързаха, но на нас ни трябваше технологично време. Разбирам колегите, е много бързат, но дружеството е държавно, отговорността е голяма. Трябва да се мине по закона за обществените поръчки. 


Тук работят трима души. Бордът е от трима членове. Аз работя в това дружество от 20 години като експерт. Не съм назначена от ГЕРБ. Двете дами са назначени по времето на ГЕРБ.  Двете дами от Борда казаха, че не са съгласни да поемат такава отговорност. Те подадоха заявления за напускане. Те декларираха, че те нямат напротив веднага да напуснат, ако принципала прецени. Дадох доклад за рисковете пред дружеството. Може да се стигне до бърза ликвидация на това дружество. Искахме бързо да се преразгледа решението. Обвиненията към нас са безпочвени.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2987 |16.03.2022 Шефът на здравната комисия в НС: Джобът на болниците няма да бъде ударен от бежанците . 0| 2882 |15.03.2022 Шефът на КЗП призова: Не се презапасявайте с продукти . 0| 28203 |14.03.2022 Шефът на Берьозка: Бизнесмените в Русия са в шок, много от тях бягат от страната . 0| 2960 |14.03.2022 Шефът на ТЕЦ "Бобов дол": София може да оставе без ток, ако централата се закрие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads