Реклама / Ads
8| 25572 |10.05.2018 НАРОДЕН ГЛАС

БОЕЦ: Шефката на НАП уличи шефа си Владислав Горанов в лъжа

.
Владислав Горанов
Шефката на НАП Галя Димитрова уличи с документи началника си-финансовия министър Владислав Горанов в лъжа. Това стана ясно на пресконференция на гражданско сдружение БОЕЦ, което Фрог излъчи пряко по интернет.
 

При запитване на организацията за размера на несъбраното ДДС, от ведомството на Горанов отговорили: „Министерство на финансите не разполага с информация за размера на несъбраното ДДС”. Малко след като от данъчната служба, който е подчинена на министерството отговорили, че от 2000 г. досега държавата не е събрала 16 млрд лв. по установени ревизионни проверки. От БОЕЦ веднага попитали официално дали тази скандална информация е била предоставена на вниманието на Владислав Горанов и бил ли е запознат с нея. На това запитване от данъчната служба обяснили, че „НАП регулярно предоставя данни и анализи за несъбраните задължения.

„Така Галя Димитрова уличава Горанов в лъжа. Той осъзнава какво точно го питаме от БОЕЦ. Осъзнава също така, че ние няма да спрем до тук. Галя Димитрова ще бъде поредния бушон, когато този сигнал набере сила”, каза лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев.

 

Оказва се, че данъчните не са поискали да дадат информация за фирмите, които са завлекли държавата с 16 млр. лв. ДДС, позовавайки се на данъчната тайна. Нещо повече, подчинените на Владислав Горанов не са отговорили и на редица въпроси на БОЕЦ, свързани с печалбите от хазартния бизнес. В тази връзка сдружението вече е завело дела в административния съд за отказ по закона за достъп до обществена информация.

Георги Георгиев разкри, че президентът Румен Радев също е отправил запитване до НАП за грандиозните загуби от несъбрано ДДС. Държавният глава се е задействал пак по сигнал на БОЕЦ. До този момент данъчните не са благоволили да отговорят и на президента.







Близо 100 фирми се свързаха с нас, за да ни дадат данни и да опишат начините за присвояване на ДДС. Бизнесмените се оплакаха, че институциите застават на страната на бандитите. „Сигналите показват, че това са едни масови схеми. Те не могат да станат без институциите. Не може да се реализират без чадър над фирмите, които реално са източили тези средства”, уточни Георгиев.

Оказва се, че нито едно ведомство в държавата до този момент не е реагирало за грабежа на милиардите. Разследващите в лицето на прокуратурата единствено си прехвърлят топката, като местят сигнала на БОЕЦ от едно звено в друго.

 

 

Отговор по темата, макар и формален, е получен само от ЕК. От него става ясно, че проблем за държавата ни има и че комисията се надява държавата да положи нужните усилия за намаляване на сивата икономика.

От гражданското сдружение обявиха, че идната седмица ще направят нови разкрития. Въздържаха се да посочат за какво става дума с обяснението, че ако сега се даде гласност, има вероятност част от уличаващите документи да изчезнат. Фрог нюз ще следи темата и своевременно ще информира читателите си.

 

Както вече ви информирахме бус на жандармерията и четири полицейски патрулки пазеха пред БТА по време на пресконференцията по молба на БОЕЦ. Причината е, че група маскирани здравеняци обичайно причакват членовете на огранизацията и ги замерят с яйца. На място този път се появи само един мъж с дебел ланец и фланелка с надписи на клуб за бойни изкуства. Повъртя се около 10-на минути и след като видя, че има много ченгета, веднага си тръгна.

 

Гледайте цялата пресконференция  ТУК.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 15865 |09.05.2018 Нови разкрития на БОЕЦ: Разобличават Горанов в лъжа и изготвяне на документи с невярно съдържание . 24| 18082 |10.02.2018 Лидерът на БОЕЦ: Страх тресе кочината, народът ще плати жестока цена за бездействието си . 14| 12264 |09.12.2017 Лидерът на БОЕЦ: Покажете Пеевски на гостите по време на европредседателството . 11| 20057 |23.11.2017 Лидерът на БОЕЦ: Борисов спуснал заповед неудобните ”да ги няма”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads