Реклама / Ads
12| 12299 |14.05.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Г. Георгиев от БОЕЦ: Да си върнем държавата от мафията, от дебелите

.
Георги Георгиев
„За нас е важно, че има хора, които са непримирими. БОЕЦ означава – България обединена с една цел. И целта е да си върнем държавата от лапите на мафията, от лапите на дебелите“.Това каза лидерът на гражданско сдружение БОЕЦ за борба с корупцията Геоорги Георгиев.
 
БОЕЦ поиска и не получи достъп до тайната стенограма за КТБ. Същото сдружение поиска и проверка на инспектората към ВСС за главния прокурор Сотир Цацаров по ЦУМ-гейт. Внезапно това искане бе удовлетворено и проверката започва.

По думите му пред BiT и "Честно казано" на Люба Кулезич, борбата с корупцията е реална война на нашето общество с нашите управляващи. Георгиев разказа за създаването на сдружението БОЕЦ като посочи, че още през 2013 г. е участвал с протести пред парламента. Иначе самият той има шивашка фирма, която се занимава с детски облекла.

„БОЕЦ се доказахме като една от организациите, които не правят компромис. Към момента сме около 30 човека и имаме структури в различни градове в страната. Това е важно и трябва да го правим“, подчерта Георги Георгиев. Той каза, че обществото приема всичко, което се случва в страната, без да реагира и по думите му в това е тежкият проблем.

Георгиев посочи, че всеки води своите битки сам, а е нужно обединение. „Доказано е, че през партии и избори не става. Те само легитимират властта на мафията. Остава гражданското общество да се вдигне на революция, бунт, въстание, както искате го наречете“, посочи Георгиев.

Лидерът на сдружението посочи, че срещу Цацаров сигналът за ЦУМ-гейт е вторият, а предишният е бил свързан с Яневагейт.

„КТБ, „Ало, Ваньо“, „Яневагейт“ – нищо не се случи“, подчерта Георгиев. По думите му, ролята на прокуратурата е да оневинява своите господари като образува срещу тях негодни проверки. Според него не винаги всички са лоялни на мафията и може да дойде момент, в който тя да се разпука.

„Опитваме се да катализираме процесите на противоборство в тези среди. Това е единственото възможно, което можем да направим“, посочи лидерът на БОЕЦ и се закани тази проверка да стигне докрай. Геоегиев обясни и че е започнала подписка с искането за отстраняване на Цацаров от поста главен прокурор. Той разказа и за полицейски натиск над сина му.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 6409 |16.04.2024 Пламен Димитров: Защо Борисов внезапно смени на 180 градуса стратегията на ГЕРБ за правителството? . 5| 2793 |16.04.2024 "Неиздадени дипломи" - украинските студенти, които никога няма да се дипломират. Русия ги уби . 20| 5231 |14.04.2024 Загина бесарабският българин Роман Юхневич, с позивна Болгар. Всеки български патриот дължи съпричастие с украинската борба . 1| 2897 |13.04.2024 Руслан Трад: Все повече може да се очаква видима конфронтация между Израел и Иран

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads