Реклама / Ads
15| 7183 |07.03.2023 НОВИНИ

Шишков и шефът на АПИ - свързани с Желев и ”Хидрострой”?

.
Служебният регионален министър арх. Иван Шишков и шефът на Агенция ”Пътна инфраструктура” Венцислав Ангелов са свързани с фирмата ”Хидрострой”, чийто собственик бе арестуван късно снощи. Поне така се говори в пътно-строителните среди, заяви в интервю пред ФрогНюз Богдан Милчев от Института за пътна безопасност.
 

Увеличават се въпросите около строежа на АМ "Хемус" и Северната тангента, след като миналата седмица шефът на МРРБ заяви, че при проверки са открити множество нередности, а 30% от асфалта просто липсва. Тепърва, каза Шишков, ще се изчислява размерът на щетите и ще се търсят виновни. Снощи пък бе задържан Велико Желев, шефът на "Хидрострой" - една от големите пътно-строителни фирми у нас, получила авансови плащания за строежа на АМ "Хемус". Към момента прокуратурата твърди, че разследването срещу Желев няма общо със строителната дейност на фирмата, а се касае за принуда спрямо бивш служител на "Хидрострой".  


"Общото, макар и косвено, е че МРРБ има вътрешна информация за процеси, които текат в Европейската прокуратура. Вземането на проби не случайно е от Северната тангента. Тя е строена от същата тази фирма - “Хидрострой”. Европейската прокуратура иска да бъде задържан някой, защото се осуетява разследване на ЕП. Тя се занимава със злоупотреби с европейски средства. Този някой е строителна фирма. Шишков се еманципира от строителната фирма преди една седмица като избяга и каза, че има кражби от асфалта. Седмица преди да започнат проверките на Северната тангента с мен се свърза човек от екипа на министър Шишков и от нищото ме попита с кого е свързан шефа на АПИ. В нашите среди се говори, че не само новия шеф, но и министърът са свързани със същата фирма, която е строила Северната тангента. Дали е така, или не - не мога да кажа. Но така се говори. Три дни след този разговор отидоха, за да покажат, че тази фирма не строи качествено", коментира Милчев пред ФрогНюз.


Има ли действително връзка между новият шеф на АПИ Венцислав Ангелов, служебният министър Шишков и шефът на "Хидрострой"?


За поредната рокада в АПИ стана ясно в началото на декември миналата година, когато по преценка на Шишков от председателския пост в пътната агенция бе освободен Иво Иванов, а на негово място седна именно Ангелов. Самият Иванов пък седна на поста през август миналата година, след като бе назначен отново от служебния шеф на МРРБ на мястото на Тодор Василев.


Още преди месеци Милчев коментира пред ФрогНюз, че в честите рокади в АПИ се крие разковничето за корупцията по пътищата. 


След като Ангелов седна на поста, а Шишков започна да говори за лошото качество на АМ "Хемус", шефът на АПИ обиколи телевизионни студиа, за да обясни, че магистралата не е опасна и "в никакъв случай не може да се каже, че има лош път". 


"Не мога да кажа дали е крадено. Мога да кажа, че част от тези слоеве не са като показатели като в проектна документация”, каза инж. Ангелов пред Нова телевизия преди седмица. 

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 7436 |07.03.2023 Шефът на “Хидрострой” е задържан за изнудване . 8| 4826 |07.03.2023 Шишков: Изненада ме арестът на Велико Желев . 0| 3051 |06.03.2023 Откриха телефонна линия за сигнали, свързани с изборния процес . 29| 5084 |02.03.2023 Гледаме сериала “Кражбата на магистралите” според арх. Шишков. Липсват до 30% от асфалта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads