Реклама / Ads
18| 9343 |28.06.2024 ГЛАСЪТ

Шоуто на инспектор Жак Клузо в НС: Брендо бил трети в двуместен самолет, обръчът се затяга и други смешки

.
Той е неутразим и решителен...
Розовата пантера: В Сравнение с инспектор Жак Клузо, тази машина на адския съд е просто водно пистолетче. Радостната вест е, че Клузо от култовия сериал, вече е в България и възкресява подвизите от 60-те години в култовия сериял "Розовата пантера". Ако сте любители на кримките, ще трябва да откриете сами в кого се е въплътил...
 

И така: десетки версии, фантазии, глупотевини, откровени тъпотии и налудни истории ни заливат по повод появата на Евелин Банев-Брендо в Софийския затвор. Медийните абонати за анализ и коментар на всичко, което им попадне, са на седмото небе. Изтрещяването е пълно. Уж са хора със солиден вид, някои дори в костюми, гледат мрачно и дълбокомислено, а изстрелват в пространството теории, подходящи за психопатологията. Време  е телевизиите да обновят гардероба - много нафталин, бе, хора.

 

В един момент темата влезе в Народното събрание, както си му е редът, когато замирише на скандал. Самият министър обяснява тежко, професионално и аргументирано какво и как се е случило.

 

И научаваме, че Банев-Брендо най-вероятно е долетял в България през 2022 г. с мистериозен самолет, който преди да навлезе в нашето небе, прелетял през три други държави. За да е картината досущ като по Конан Дойл, валяло дъжд, тогавашният министър се изплашил да не се намокри и отложил разследването до оправяне на времето. (В залата хихикане и ехидни подмятания…).

 

Министърът твърди, че в самолета са били двама души плюс Брендо. Около двамата той и неговите храбри служители вече затягали обръча. И понеже затегнатият обръч е кофти нещо, Брендо се уплашил и затова отишъл да се предаде. В скоро време, обеща министърът, двамата, които били от група за трафик на дрога по въздух, щели да бъдат спипани и т.н. и т.н. до логичния хепи енд.

 

Обаче една малко камъче се кани да обърнете каруцата. Кратка справка показва, че онзи малък самолет "Пайпър", нарушил последователно въздушното пространство на Унгария, Румъния, Сърбия и България, без да бъде установена радиовръзка с него бил двуместен. Научихме още, че самолетът е кацнал край Видин, където е заредил гориво, след което отново е излетял, за да се приземи в района на Търговище. На място, което от години роми ползват за сушене на липов цвят…

 

Цитат от медийни публикации, позоваващи са на официална информация като например: „Окръжната прокуратура в Търговище ръководи действия по изясняване на детайлите по случай с открит двуместен самолет, изоставен на старо летище, намиращо се в село Буховци, съобщи говорителят на Апелативната прокуратура във Варна Ивана Милева“.

 

Пита се в задачата: Къде е бил настанен Брендо в двуместната машина? И дали е взел със себе си малко липов цвят за чай срещу хрема през зимните студени вечери?

 

Странно е също решението на Банев да действа като японски камикадзе - „божествен вятър“ – прелитайки над няколко държави, чиито ВВС са могли го ликвидират като нарушител, без много да му мислят. Доста лекомислено, съгласете се.

 

Героят на Конан Дойл – Шерлок Холмс веднъж казал на д-р Уотсън: Няма нищо по-стимулиращо от това, нещата да се развиват обратно на твоите очаквания.

 

Какво ли е имал предвид опитният детектив? Очаквайте точно това да се случи по казуса „Брендо“. Може да е „кокаинов крал“, „перач на пари“ и пр., а може да е нещо съвсем друго.

 

Вече знаете кой у нас е инспектор Клузо. Или инспектор Дюдю, ако ви е по-забавно.

 

Емил Азар

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 11552 |25.06.2024 Да признаем честно: Кремъл е свърталище на убийци и психопати, а Песков е домашното животно на Путин! . 21| 7511 |20.06.2024 Хвалипръцковци в атака: Няколко факта около българското „величие“ днес . 18| 14610 |19.06.2024 Политици готови да умрат за България! Хайде, де – кога, къде? . 11| 11184 |15.06.2024 И ний сме дали нещо на сюрреализма: Сънуваш плеймейтка, а на сутринта Бойко те гледа лошо. Марков или Макаров?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads