6|
4896
|18.04.2011
НОВИНИ
Ще си имаме стандарт и за лютеницата
Въвеждането на стандарт за лютеницата се обсъжда от специалисти.
Въпросът ще бъде дискутиран на експертен съвет след великденските празници, като участие ще вземат представители на Агенцията по безопасност на храните и представители на браншовите организации и технолози.
Първоначалната идея е стандартът да бъде изработен от браншовата организация и да е нейна собственост, а БАБХ да има контролна функция.
След създаването на стандарти за основните храни - БДС за млечните храни, "Стара планина" за месните и стандарт "България" за трите вида хляб, Агенцията по безопасност на храните ще координира и подпомага браншовите организации да създават стандарти за отделните видове храни. Тя ще упражнява и контролна функция за производството на храни по създадените от съсловните организации стандарти.
Моля, подкрепете ни.
Реклама / Ads
КОМЕНТАРИ
Реклама / Ads