Реклама / Ads
5| 2646 |19.07.2023 НОВИНИ

Ще се върнат ли депутатите в бившия Партиен дом?

.
Един стар казус е на път да получи нов тласък - преместването на депутатите в сградата на бившия Партиен дом. Темата отново е на дневен ред, след като на брифинг пред журналисти Тошко Йорданов от “Има такъв народ” обясни, че въпросът е бил обсъждан на председателски съвет.
 

Милиони бяха инвестирани за ремонта на сградата, в която обаче народните представители бяха за кратко през 2020 г. След това се върнаха там, където се намира парламентаризма. 

 

Сега обаче се обсъжда 7 милиона лева да бъдат платени със задна дата -  4.5 милиона лева на фирмите, ремонтирали бившия Партиен дом и 2.5 млн. лева за озвучаване, за да може всеки да говори от място.

 

Според Тошко Йорданов това са глупости. Шефът на депутатите на ИТН заподозря, че зад случващото се стоят апетити и комисионни. 

 

“Опитват се да преместят пак Народното събрание в другата сграда. Ако това преместване ще струва 6-7 милиона, ето ви далавери вътре в Народното събрание. От администрацията идва това предложение", посочи Йорданов.

 

По думите му идеята е депутатите максимално бързо да се преместят в новата зала.

 

Един от големите проблеми с новия стар бивш Партиен дом и това именно там да се водят заседанията на Народното събрание, беше ограниченият достъп на журналистите. През 2020 г. журналисти внесоха подписки срещу ограниченията, защото бяха натикани в приземния етаж. Движението на репортерите, фотографите и операторите по кулоарите на Народното събрание бе ограничено. Според Тошко Йорданов целта е в момента това да се случи отново. 

 

Един от лидерите на "Продължаваме промяната - Демократична България", Христо Иванов, посочи, че не е запознат с идеята за преместването, но ако тя е факт - не я одобрява, предават от “Дневник”. От думите му става ясно, че сградата на Народното събрание трябва да бъде ремонтирана и това налага временно преместване. 

 

“Но ако са взети някакви други решения на председателски съвет, аз не мога да бъда източник", каза Иванов. Той не е в ръководството на парламентарната си група.

 

Против инвестицията в нови ремонти се изказа лидерката на левицата Корнелия Нинова.

 

"Достатъчно пари се хвърлиха за сградата. Както виждате стои празна и не се ползва. Допълнително да се харчат е излишно, помните споровете за съмнителните строителни фирми, съмненията за кражби от тези пари”, заяви Нинова. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2605 |19.07.2023 Депутатите решават да удължат ли мандата на временния шеф на НЗОК . 0| 3083 |18.07.2023 Скандал тресе Сметната палата. Обвиниха бившия шеф в злоупотреби . 0| 2566 |18.07.2023 Депутатите заседават извънредно: Избират управител на БНБ . 2| 2596 |14.07.2023 Синдикатите и депутатите си стискат ръцете. Споразумели са се за над 65% от исканията им

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads