Четвъртък, 19 Октомври 2017, 15:56
Frognews
1| 3101 |23.07.2016

Сигнал на Гуцанов: България изнася европейски пари в Близкия изток

.
Борислав Гуцанов
„Под формата на зърно, България изнася пари на Европейския съюз в Близкия изток, защото производство му е субсидирано от европроекти”. Това заяви председателят на БСП-Варна Борислав Гуцанов по повод поредната опашка от камиони, чакащи ред за влизане в пристанището във Варна.
Той бе категоричен, че подобна картина не е изненада за града. По думите му през няколко месеца се случват тези километрични опашки. Гуцанов заяви, че не знае дали в Евросъюза са наясно с този факт и дали си дават сметка, че парите, които те отпускат в това направление, отиват при десетина големи арендатори, а не стигат до малките фирми. "Това е предателство към националните интереси на страната ни, към икономиката на държавата, а също и към европейския механизъм", обясни позицията си.

Гуцанов смята, че трябва да спрем да изнасяме първични продукти, а такива, които имат принадена стойност, като висока може да бъде постигната и в селското стопанство. По думите му производителите на плодове и зеленчуци, изпитват затруднение да реализират продукцията си и я изхвърлят в знак на протест. Според него добра идея е част от продукцията задължително да бъде насочена към хотелиерския и ресторантьорския бранш, при ясна регулация за цени и качество. Гуцанов даде пример със съседни на нас държави, в които има механизъм продуктите необходими за изхранването на децата в детските градини на територията на една община, задължително да бъдат от фирми и производители в радиус до 50 километра. „В този случай е сигурно, какво ядат децата”, обясни Гуцанов.

Той изрази мнение, че е добре подобни политики да залегнат в новата управленска програма на държавата, която БСП ще предложи, защото възраждането на икономиката е едно от основните направления, по които партията работи. Гуцанов бе категоричен, че без икономика, няма как държавата да се развива. Според него държавен геноцид е фактът, че 2 млн. българи са напуснали държавата, защото тук няма работа и икономика. По думите му трябва бързо да предприемем стъпки за решаването на този проблем, за да не ги последват още 2 млн.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Йончева обяви: На оградата на границата има огромна яма 2| 536 |19.10.2017 . На мястото на мавзолея вдигат ”Бронзовата къща” 1| 737 |19.10.2017 . ДПС и Сидеров станаха ”дупе и гащи”, хокат Симеонов 1| 957 |19.10.2017 . Пак пуснаха обществена поръчка за тунел ”Железница” на АМ ”Струма” 0| 651 |19.10.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах