Реклама / Ads
1| 4404 |21.07.2016 НОВИНИ

П. Симеонов: Борисов знае, че Слави Трифонов може да разбърка картите

.
Първан Симеонов
Премиерът Борисов е на нов етап. Все по-широко отваря вратата към Русия. Това се дължи на неговия балансьорски инстинкт на самосъхранине. Това е спасителна политика, въпреки че изглежда като безгръбначност. С потегляне на ГЕРБ към политическа всеядност тя освободи дясното. Неслучайно там се опитва да се позиционира Реформаторският блок. Това каза политологът Първан Симеонов по БНР.
 

 Ако Борисов изнамери кандидат за президент, който да бъде достатъчно ярък и в същото време да има дясна биография, може да си реши проблема на изборите. Обаче не се сещам за кандидат с такъв профил. Но пък трябва да е и кандидат, който после да не се еманципира. Борисов знае, че ако Трифонов реши да разбърка картите, би могъл да го направи. Мисля,че все още няма план и все още не е изключено да се кандидатира самият той, въпреки че е малко вероятно, смята Симеонов. Според него е вероятно ГЕРБ да победи на президентските избори, но колко лесна ще е тази победа зависи от персоналния избор на Борисов и вотът не може да се смята за предрешен.

 

Никога не съм виждал някой така да стиска палци срещу Ердоган, каза Симеонов в предаването "Нещо повече". Ердоган успя да обедини различни части на обществото в усещането, че Турция трябва да поеме в демократична посока. Нещата се промениха много бързо. Тонът се обърна по отношение на аларба и тревога по отношение на онова, което Ердоган прави. Промениха се много неща през последната седмица. Ако преди САЩ и Русия навъсено гледаха Турция, сега САЩ и останалите гледат към Турция и Русия, подчерта Симеонов.

 

До сегашната ситуация доведе политиката, която Анкара води от години. Дори това да е рестартиране, то е началото на края. Когато се скараш с половината свят и половината си общество, противоречията остават и те воагт да избият в първия възможен момент, смята политологът.

 

Това е политика, която зарежда обществото с вътрешни противоречия. Беше ясно, че рано или късно ще се стигне до този момент. Случилото се не е развръзка, а е завръзката. Ердоган успя да обърне развоя на блиц играта в своя полза. Оказа се, че има здрави, консервативни, разумни сили. Но с уволнения, арести и ограничения се боя, че най-лошото може да е пред нас, каза Симеонов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 7385 |21.07.2016 Нинова: Борисов е демагог, безгръбначна е външната ни политика . 0| 4598 |21.07.2016 Борисов: За да има сигурност, трябва бърза реакция . 0| 3994 |20.07.2016 Митов защити Борисов от нападките на Радан Кънев . 1| 4849 |20.07.2016 ГЕРБ поиска Ненчев да декларира, че Борисов е натовец

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads