Реклама / Ads
0| 5576 |04.07.2019 НОВИНИ

Син уби болния си баща, разкриха го след ексхумация на трупа

.
Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт в съда срещу 46-годишния Диян Ч., който ще отговаря за убийството на безпомощния си баща, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост.
 

Наказанието за престъпление по член 116, ал. 1, т. 3, 5 и 6, във връзка с член 115 от НК е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Убийството по особено мъчителен начин и с особена жестокост е извършено от Диян на 14 декември 2018 г. в апартамент в кв. „Младост“ във Варна, който бил обитаван от подсъдимия и неговия болен 81-годишен баща.

 

Двамата мъже често употребявали алкохол, който ставал причина за скандали помежду им. В началото на декември възрастният мъж се залежал вследствие на заболяванията, от които страдал.

 

В ранните часове на 14 декември след употреба на алкохол подсъдимият започнал да бие баща си, който лежал на леглото в безпомощно състояние. Синът нанесъл около десет удара с юмруци в главата и тялото на възрастния си родител. Дори и след като старецът изгубил съзнание, Диян продължил да го бие. След побоя 81-годишният мъж починал.

 

Диян съчинил версия за смъртта. На свои приятели и на брат си обяснил, че баща му паднал в банята. Личният лекар отразил в съобщението за смърт като причина мозъчен инсулт. В разговор със служители на погребална агенция братът на Деян, който пристигнал от чужбина за погребението, научил какво е било състоянието на убития преди тялото да бъде подготвено за погребение. Това го усъмнило в думите на Диян за смъртта на баща им и той подал сигнал до Окръжната прокуратура във Варна.

 

Тялото на убития мъж било ексхумирано, а при оглед на апартамента разследващите открили петна от кръв на различни места и предмети в дома. Съдебномедицинската експертиза установила, че причина за смъртта на възрастния мъж е гръдна травма. Установени били няколко счупени ребра, кръвоизливи и други травми.

Предстои делото срещу 46-годишния Диян Ч. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4119 |28.05.2019 Археолози разкриха гроб на 7 600 години в Слатина . 1| 5687 |22.04.2019 Иконата на футболния ”Ботев” Динко Дерменджиев-Чико е в кома! . 0| 3956 |22.04.2019 Условна присъда за баща, опипвал дъщеря си . 0| 4110 |08.03.2019 Разкриха незаконен цех за производство на боеприпаси в Пирдоп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads