Реклама / Ads
16| 5126 |13.05.2011 НОВИНИ

Синият кандидат за Пловдив: Не съм член на партии

.
арх. Илко Николов Източник: www.gustonews.bg
Крайно време е това гражданско общество да си заеме мястото и да започне да управлява живота си както трябва
 

Най-вероятно политическият процес, който следват политическите партии, обедини СДС и ДСБ около моята кандидатура за кмет на Пловдив
, заяви в предаването "Преди всички" по БНР арх. Илко Николов по повод вчерашното обявяване на номинацията му за предстоящите избори. "Те започват да осъзнават, че само с чисто партийни политически цели, с един такъв партиен модел трудно могат да решат проблемите на градовете, в частност - на един голям град като Пловдив, което е видно и от управлението на сегашната коалиция. Според мен това е един съвсем естествен процес на коалиране с граждански структури", каза арх. Николов. По думите му смисълът на кампанията на коалицията е налагането на новия политически модел, предлаган от нея, включващ широко участие на неправителствени организации и браншови организации, които от обект трябва да се превърнат в субект на управлението.

Не съм членувал в партии, член съм на няколко обществени организации, посочи той. "Една от най-важните е Съюз на архитектите в България, аз съм заместник-председател на националнат структура и председател на местната структура в Пловдив и всъщност съм активен член и основател на една много сериозна структурна организация - Бизнесекспертният съвет, който включва една широка гама от работодатели в Пловдив, хора активни, отговорни, които искат този град да се развива", изтъкна кандидаткметът.

Тази държава има нужда от сериозно участие на гражданското общество
, което все още липсва, смята той. "Крайно време е това гражданско общество да си заеме мястото и да започне да управлява живота си както трябва", сподели арх. Николов. Моето присъствие представлява връзка между тяснопартийния формат и обществения реализъм, която се нарича експертност, добави той. "Тя трябва да обедени интересите на обществото, санкционирани, разбира се, от политическите правила", отбеляза кандидаткметът.

В най-скоро време ще предложим програма за реализиране на 4-5 сериозни обекта в града на стойност около 300-350 млн. евро с конкретно посочени начини на финансиране, съобщи той по БНР.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 5616 |10.05.2011 ДПС: Борисов да каже кой е кандидатът на ГЕРБ . 7| 5059 |09.05.2011 Прошков: Десницата може да извади силни кандидатури . 14| 7422 |06.05.2011 Майката на Бербо е кандидат за общински съветник . 8| 5164 |06.05.2011 ГЕРБ обявява кандидат - президента си през юни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads