Реклама / Ads
3| 3868 |09.09.2021 НОВИНИ

Скандал беляза 20-минутно заседание на правната комисия

.
Инфарктно 20-минутно заседание проведе късно тази вечер парламентарната Комисия по правни и конституционни въпроси.
 

Заседанието първоначално трябваше да бъде отложено за утре, но депутатите решиха да се възползват от дадената почивка по време на продължаващата актуализация на бюджета на НЗОК и да се съберат, за да гласуват на първо четене закриването на Спецсъда и Спецпрокуратурата, които предлагат през промени в Закона за съдебната власт, както и прехвърлянето на Бюрото за защита на свидетелите от главния прокурор към Министерството на правосъдието. До гласуване обаче така и не се стигна, защото ГЕРБ и ДПС оспориха легитимността на заседанието, допълва БГНЕС.

 

„Наистина ли мислите, че в почивките могат да се насрочват заседания, за да се гледат законопроекти, за които ни трябват няколко часа“, започна първи с критиките депутатът от движението Хамид Хамид.

С остри думи към председателя на комисията Андрей Михайлов той заяви: „Наистина ли се подигравате с правото в България? На предишно заседание имах възможността да ви кажа, че сте абсолютен престъпник и сега го потвърждавате. Моля незабавно да прекратите това заседание и да поканите главния прокурор и министъра на правосъдието, защото и двамата са страни по този доклад и има какво да кажат“.

 

Същата теза застъпи и Анна Александрова от ГЕРБ-СДС. „Това заседание е нелегитимно, не е нито мястото, нито времето да го проведем. Вие го свикахте както се вика Спешна помощ – за 5 минути. Не е редно да гледаме толкова важни законопроекти за 15 минути“, посочи тя.

 

От "Демократична България" пък поискаха заседанието да продължи, тъй като работна група е прецизирала промените, подлагайки на обсъждане всички текстове и съобразявайки се с всички постъпили становища. Последва цяла каскада от реплики и дуплики, както и повишаване на напрежение, на които край сложи Ива Митева от „Има такъв народ“

 

„Да се върнем в пленарна зала“, призова тя, както и заседанието на Правна комисия да бъде пренасочено за утре сутрин, за да бъдат поканени всички гости.

„Диалогът излезе извън всякакви норми на конструктивност. Имаше обиди, а самият аз бях наречен престъпник. За да бъде наречен някой така, той трябва да бъде осъден с влязла в сила присъда, очевидно не съм такъв и не приемем такъв тип обиди“, заяви на свой ред председателят Андрей Михайлов който прекъсна заседанието.

Веднага след казаното от него Хамид Хамид обясни, че в думата „престъпник“ влагал единствено политически смисъл. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3377 |09.09.2021 Скандал в СОС: Съветниците на “Демократична България” напуснаха заседанието . 3| 3184 |09.09.2021 Групата на „БСП за България“ напусна със скандал заседанието на СОС . 4| 3531 |09.09.2021 Групата на „БСП за България“ напусна със скандал заседанието на СОС . 8| 4367 |08.09.2021 Манолова за скандала „500К“: Перфектна координация между ИТН, ГЕРБ и Гешев. Със сплетни и клюки не се занимаваме

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads