Реклама / Ads
32| 10516 |07.04.2015 НОВИНИ

СКАНДАЛ! Отменят присъдата на прокурорски син за двойно убийство на пътя

.
На преден план е прокурорът Венцислав Андреев и синът му Бисер
Отпадна присъдата на прокурорския син Венцислав Андреев – Бисер за двойно убийство на пътя, научи Фрог нюз. На първа инстанция обвиняемият получи 3 г. условна присъда, затова, че прегази двама влюбени на столичния булевард „България” при шофиране. Апелативният съд обаче счете, че има пропуски в обвинителния акт и върна делото на прокуратурата за ново разглеждане. Това означава, че в близките години виновни няма да има за смъртта на двойката.
 

Делото буксува вече 4 години. То бе разнасяно по съдилищата без да има някаква полза от това. Мина през Софийски окръжен съд, Софийски градски съд, Окръжен съд – Варна..., което може би е чисто прехвърляне на топката и печелене на време.

 

Според запознати с делото обвинителният акт е безупречен. Вероятно с връщането на процеса за доразглеждане ще се направи опит прокурорският син да бъде напълно оневинен и да се прехвърли вината на другия шофьор, участвал в ПТП-то.

 

„Андрей се движи в лявата лента на бул. „Българя” и изпреварва Бисер. Влиза в неговата лента – средната и се удрят. Двете коли се завъртат и попадат в градинката, където се разхожда Паола и Николай. Убиват ги на място. Няма свидетели, било е мокро след дъжд. Трябвало е на следващия ден да си направят труда при сух асфалт да проверят дали нещо не е останало под водата. Андрей казва: „Карах си нормално и този тръгна да ме изпреварва”. Безспорно е, че двамата са карали с превишена скорост. Според различни експертизи – между 80 и 100 км/ч. Позволено е обаче 50 км/ч”, обяснява адвокатът на погубените пешеходци Христо Ботев.  

 

Припомняме, че трагичният инцидент стана в началото на август 2011 година. 39-годишната Паола и 34-годишният Николай са се разхождали по алеята, когато с превишена скорост ги застигат две коли. Едната е управлявана от 21-годишния прокурорски син Бисер Андреев.

 

На съдебните заседания подсъдимият стои с наведена глава. До него винаги е неговото семейство – баща му прокурор, майка му и сестра му. Незнайно защо обаче по време на заседанието на Апелативния съд, в което се върна делото отначало, нито Бисер, нито близките му бяха в зала. Дали пък не са знаели за решението на Темида?!

 

Бисер не се признава за виновен, нито пък съучастникът му.  Парадоксално, но факт обвинение му повдига колега на баща му. Подсъдимият работи в Съдебна охрана и завършва право.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 55| 13052 |27.03.2015 СКАНДАЛ! Прокуратурата покри 45 оперативни дела на ГДБОП срещу магистрати . 20| 13108 |23.03.2015 СКАНДАЛ! Служител на ЧСИ напада бременна, отказва й достъп до документи . 55| 16031 |13.03.2015 Скандал! #КОЙ назначил 80 кадровици в ДАТО . 102| 14335 |06.03.2015 Скандал! Призовават за убийство на Коритаров от фейсбука на народен представител

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads