Реклама / Ads
20| 13141 |23.03.2015 НОВИНИ

СКАНДАЛ! Служител на ЧСИ напада бременна, отказва й достъп до документи

.
Десетина жени и мъже от кантората на частен съдебен изпълнител в София се нахвърлиха да защитят служителка, която в стремежа си да не даде достъп до изпълнително дело, стигна до физическа саморазправа с бременна в 7-я месец жена. До инцидента се стигнало след като бъдещата майка поискала документите по дело на своя брат.
 

Ситуацията ескалирала още повече след като бременната  поискала да му се предостави достъп до постановлението за разноски, което подлежи на обжалване. Тогава се стигнало до нападението и жертвата се обадила за помощ на тел.112, научи Фрог нюз от самата нея. Тя ще депозира жалба до Министерство на правосъдието и камарата на ЧСИ  за инцидента. Смята да пише и до френския посланик, в когото единствено вижда надежда.

 

Физическата саморазправа станала на 13 март, когато към 16 часа след предварително уговорена среща.  Дамата, заедно с  брат си, посетила кантората на ЧСИ за да се запознаят с изпълнителното дело.Срещата е инициирана от длъжника, с намерението  да се запознае с предмета на изпълнителното дело, с кредитора, с размера на таксите, разноските и възможността за погасяване, респективно вдигане на запора върху трудовото възнаграждение. Достъп до документите по изпълнителното дело  бил отказан.

 

Клиентите спазили правилата и подали  писмено заявление за препис от документите по изпълнителното дело и на констатация от страна на сестрата, че не може да бъде отказано на длъжника да се запознае на място с делото. Длъжникът и неговата сестра се поинтересували дали има  Постановление за определяне на разноските и най- вече как е определено юрисконсултското възнаграждение в размер на 350 лева при главница от 278.93 лева.   Служителката на ЧСИ изгубила контрол, стигайки до физическа саморазправа с дамата. На служителката се притекли на помощ 10-ина човека от кантората.  Уплашена от реакцията, дамата  се  обадила на  спешен телефон 112 към 16.20 часа на 13 март .

След „деловия цирк“  най-накрая се появил заместника на ЧСИ, който „благоволил“ да се погледне делото, от което  станало ясно, че Постановление за разноските липсва.

 

 Бях изумена, защото не може от нас да се иска нещо, без да погледнем за какво става дума. Това противоречи на всички правила  и закони. Необходимо беше

да разберем дали има Постановление за възлагане на разноски, но и това ни

отказаха.  Най-шокиращото за нас беше, че изтъкнаха мотив, как сме щели да избягаме с документите. Това е смешно, да не казвам абсурдно. Как ще се случи това, след като в приемната където се състоя целия цирк ,камери наблюдаваха всяко наше действие, възмути се жената.

 

Тя излязла психически смазана от кантората. Юрист съм, но се почувствах напълно безпомощна. Помислих си за хората, които нямат юридическо образование и им се налага да се борят. Те са обречени. Има черна статистика в подкрепа на моите изводи. Обективната действителност налага спешни законодателни мерки в ГПК, Закона за частните съдебни изпълнители и Тарифата за разноските и таксите към Закона за ЧСИ. Време е за законодателна инициатива за Закон за фалит на физически лица, защото обществото се нагледа на фалити на юридически лица без да си платят сметките поне на Държавата , респективно на нас като данъкоплатци. Време е за справедливост и към обикновения български човечец ако искаме да я има България.  Не се опитвайте да ни гоните  насила от България, казва през сълзи бъдещата майка, аз поне ще се опитам да се боря в името на децата си,   имам това право, заключи тя.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5138 |23.03.2015 Банкет спасил от смърт служителите във ВМЗ-Сопот . 55| 16050 |13.03.2015 Скандал! #КОЙ назначил 80 кадровици в ДАТО . 102| 14347 |06.03.2015 Скандал! Призовават за убийство на Коритаров от фейсбука на народен представител . 11| 5061 |27.02.2015 Скандал! Договорът за заема го няма в Държавен вестник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads