Реклама / Ads
97| 19702 |31.12.2014 НОВИНИ

Скандални факти за ДПС: Идеолози се борели да сринат България

.
Ахмед Доган
Защо Местан не се запита дали в едни Съединени американски щати може да регистрира партия като ДПС? Защо Местан не се запита как така атлантическите му пастроци попечители държат коренното население в резервати, стрелят по чернокожите, нямат новини за милионите латиноамериканци на испански, нямат новини за милионите китайци – на китайски и прочие за всеки един от етносите си?, написа в блога си журналистката Люба Манолова по повод скандалните изказвания на Лютви Местан по време на Коледните празници.
 

Така че нека засега Лютви Местан да заключи евроатлантическите си ценности някъде и да не ги вади защото цитирането им звучи твърде пошло и не на място, зове Манолова.

 

Тя показва Възванието на Турското национално-освободително движение, публикувано за пръв път от Паунка Гочева в нейна книга. От Движението се ражда днешното ДПС. А във Възванието се казва: Не помагай на тази държава, а и вреди! Намали своя трудов принос! Унищожавай, събаряй и пали! Отмъщавай безжалостно на свирепия душманин!

 

Много тайно! •

                                 ВЪЗВАНИЕ

ЧЕТИ И ГО ПРОЧЕТИ САМО ПРЕД ДОВЕРЕНИ ХОРА!

ЗНАМЕ, ВЪРХУ КОЕТО ИМА КРЪВ. Е ЗНАМЕ!

ЗЕМЯ. НА КОЯТО ИМА ЗАГИНАЛИ, ТОВА Е ОТЕЧЕСТВО!

КАКВО ЩАСТИЕ Е ДА СЕ НАРИЧАШ ТУРЧИН!

ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ТУРЧИНА

Ей, турски чеда!

Произходът и вярата ти са велики! Твоят език е най-хубавият.

 

Първо задължение: Говори на чист турски език! Този, който не говори на турски, губи своя произход!

 

Второ задължение: Възпитавай и учи децата си на турски език! Насаждай у тях чувство на турска гордост! Докато свят светува, не забравяй, че ще живее турското!

 

Трето задължение: Остави настрана разединението и караниците, а се захвани здраво за организацията ни, която върви но пътя на свободата на турчина! Посвети се на нашата борба! Помагай на тези. които се борят!

 

Четвърто задължение: Не помагай на тази държава, а и вреди! Намали своя трудов принос! Унищожавай, събаряй и пали! Отмъщавай безжалостно на свирепия душманин!

 

Пето задължение: Не им сътрудничи и не се жени за българи! И да умреш, не издавай тайната! Смърт за този, който прави лошо на турците И върши предателство!

 

ЗАСИЛВАЙ НАШАТА ТАЙНА БОРБА!

СМЪРТ ИЛИ СВОБОДА!

-         ВЯРВАЙ. ЧЕ ПОБЕДАТА ЩЕ БЪДЕ НАША!

 

Твърденията, че има милион и половина граждани от „турски произход" в България, стотици са убити, стотици безследно изчезнали, хиляди по лагери и затвори, обезчестени са девойки и жени и т.н. са чиста лъжа. Тъкмо затова по-късно Меди Доганов (Ахмед Доган) заявява, че срещу него не е упражнявано никакво насилие при смяната на името му.

 

М. Доганов съзнателно и преднамерено, по силата на субективната си воля насочва българските тюркоезични граждани към обвързване с чужда държава.

Според него те са ... едни народностна група, откъснала се от своя народ в резултат на исторически събития и принудена да живее в границите на България... и твърди, че

Единствено свободното ни изселване в нашата първоначална родина — Република Турция, ще създаде...

По негово мнение, тюркоезичните раждани у нас са народ, отделен и различен от българския народ. Наред с това авторът на програма в националистически дух хиперболизира „турския народ" у нас и го противопоставя на българите, заявявайки, че ...тъй като нашият народ е един от малцината народи, които не познават робство, ние трябва да се гордеем с. това и т.н.

 

Сред основните задачи на ТНОДБ (Турското национално-освободително движение) Доган набелязва: Трябва да отдадем голямо внимание на религията, която е в състояние да съхрани нашата национална специфика. Само най-отявлени турски шовинисти си позволяват по толкова директен начин да подчертават политическата функции на исляма в полза на национализма – коментира Паунка Гочева в книгата си.

 

Що се отнася до така наречения възродителен процес, то крайно време е да се прочете историята и от двете страни, крайно време е да се почетат и жертвите от атентатите на турското нелегално движение.

Къде са паметниците на жертвите от гара Буново? Къде са честванията на годишнините от тяхната мъченическа смърт, тъй като повечето от жертвите на взрива на гара Буново бяха жени и деца?

Като подкрепя Лютви Местан за присъди за виновниците на изселването и преименуването премиерът Бойко Борисов го направи заради целостта и по-дългия живот на кабинета си.

А точно това е недопустимо, грозно и пошло: всички жертви, всички документи за нелегалното движение на така наречените турци, всичко трябва да бъде извадено и оповестено. Без гонене на дивиденти.

 

Мнозинството от българите мюсюлмани научиха турски след 10 ноември, бяха внесени учители по турски, припомня Манолова.

 

Грешка на прехода бе заради религията да се определи и обособи етнос – но така наречените демократи го направиха. И това не им стигна, а вкараха ДПС в политиката... Нещо, което нито европейци, нито американци са сторили в най- новата си история!, обръща внимание журналистката.

 

Още разкрития за ДПС може да видите тук:
https://www.lubamanolova.info/razledvania/2014/3017-polititsi-ne-barzayte-da-otgovaryate-na-lyutvi-mestan

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5914 |29.11.2014 Скандалният Цветан Гунев се върнал в БНБ! . 5| 5624 |25.11.2014 Експерт пред Фрог: Скандалните клипове на задържаните са били за реклама, не действат като „Ислямската държава” . 29| 12260 |31.10.2014 О. Минчев за Фрог: ПФ загуби от скандални, ексцентрични и юначески изказвания . 9| 7093 |28.10.2014 Вижте скандалния закон за КТБ „Цонев - Пеевски”, чака се ЗЗП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads