Реклама / Ads
2| 3832 |02.10.2022 НОВИНИ

Слави Василев не смятал, че у нас имало пропутински партии. Костадинов бил професионален политик

.
Разлом в обществотоэ по темата с войната в Украйна няма и няма пропутински партии. Няма такъв наратив. “Възраждане” очевидно са политическата формация, която бележи ръст. Костадинов няма да влезе в договорка с никого поради простата причина, че вероятността да няма кабинет е много голяма и той ще продължи да расте електорално. Костадинов е добър политик и знае, че не може да си позволи България да излезе от НАТО и ЕС. Костадинов е предложил предоговаряне на договора с ЕС, не да излизаме от блока.
 

Тази позиция изрази в ефира на bTV Слави Василев, известен като "политологът на президента Румен Радев". 


"Войната не е разломно събитие в политическия живот у нас. Има около 80% от хората, които гласуват за проевропейски партии. Няма разделеност наполовина на българското общество и страната не може да бъде сложена в про Путински лагер, това трябва да се каже и на президента, когато заема позиции от името на цялата страна. Проблемът с изчегъртването не е отпаднал. Изборите не са баня. Ситуацията е сменена. ГЕРБ са първи, но върху тях е тежестта да променят ситуацията и да излязат от изолацията, в която са", посочи на свой ред Даниел Смилов. 


Според Харалан Александров изборните резултати са показали, че "меракът за чегъртането е отслабнал".


"Стратегията води до печални резултати. Потребността за реформите остава - ДБ леко покачва. Те са имали винаги по-задълбочено разбиране за политиката. Те са ориентирани много повече към реформата, а не към революцията и саморазправата", посочи още Александров.

 

Според Петър Чолаков от ГЕРБ ще отворят всички врати, а Бойко Борисов няма да е кандидат за премиер. По думите му Борисов може да си отдъхне, защото при тези резултати едва ли ще се занимават с него останалите партии.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4972 |02.10.2022 Илиян Василев: Спасението от Путин не е в снишаването, а в изправянето в цял ръст . 3| 2751 |02.10.2022 Асен Василев: Гласувах за една променена България, в която Преходът да свърши . 10| 8885 |29.09.2022 Слави се възмутил на мнение, че с Борисов били от една мая . 14| 15234 |29.09.2022 Илиян Василев: Представете си Бойко на дебат!? Край на вица

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads