Реклама / Ads
2| 5940 |17.09.2015 НОВИНИ

П. Славов за Фрог: Оспорваме текстове на НСО пред КС, но огромния му бюджет не можем

.
Петъл Славов
Скандалните численост и бюджет на НСО не могат да бъдат оспорвани, обясни пред Фрог нюз депутатът от Реформаторския блок Петър Славов. Това, което може да бъде атакувано, са отделни текстове от закона, които противоречат на Конституцията. „Почти сме готови с обжалването пред Конституционния съд. Сред празниците ще започне финалната подготовка за това. Трябва да се съберат 48 подписи, което е трудна задача”, посочи народният представител.
 

„Ще оспорваме например възможността да бъдат задържани граждани без незабавно да бъде уведомен орган на съдебната власт или да се правят принудителни медицински изследвания без съгласие на арестуваните и други подобни текстове. По цифрите на числеността и бюджета вече нищо не може да се направи, това е решение на ръководителя на службата”, каза още Славов.

 

Заради липсата на мнозинство, което да подкрепи намаляването на правомощията на НСО, статуквото се запази. С мощната подкрепа на ДПС законът бе приет.

 

„С този закон се прави опит да се узакони нещо незаконно, предупреди преди време Валери Симеонов от Патриотичния фронт. Нарушават се правата на охраняваните лица, които се превръщат в затворници. На гардовете се дават правомощия като на Агенцията за безопасност за храните”, изрази опасенията си депутатът.

 

"Новият закон той ще узакони нередностите, вършени досега", категоричен бе бившият офицер от службата Николай Марков.

 

Припомняме, че в момента персоналът на НСО е 1200 души, а бюджетът -  40 милиона лева. За сравнение екипът за борба с тероризма разполага със 120 души и 4 милиона лева. Какво налага такава армия от хора да работи в службата?!

 

Един любопитен факт: По времето на „вожда и учителят на българския народ” офицерите и сержантите в службата били 70. Те вардели и Димитров и Васил Коларов от „народната любов”, но се справяли с няколко коли и телохранители за политбюро, главния прокурор, председателя на Народното събрание, премиера и председателя на Върховния съд.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5730 |17.09.2015 Енчев за Фрог: След като има криптокомунисти, значи има и криптофашисти . 7| 5799 |16.09.2015 Адв. Екимджиев за Фрог: Ще приемат импотентен антикорупционен закон за пред Европа . 2| 5135 |16.09.2015 Само във Фрог: Връщат крадените коли чрез фалшиви детективски агенции . 1| 5647 |15.09.2015 Адв. Вълков за Фрог: Чакам САС да отмени 18-годишните присъди на убийците на Ники

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads