Реклама / Ads
12| 5592 |08.10.2010 НОВИНИ

След неуспешния вот на недоверие БСП поиска главата на Цецка Цачева

.
Чашата на търпението за БСП преляла и още другата седмица от партията започват да събират подписи за отстраняването на парламентарния шеф. Сред мотивите на левите депутати са постоянното връщане на въпроси, чадъра, който разпъвала над правителството и цирка, който направила при дебатите за вота на недоверие.
 

"През тази седмица Цецка Цачева ни даде достатъчно основания да започнем процедура по събиране на подписи за нейната оставка", каза депутатът от Коалиция за България Ангел Найденов. По думите му, в рамките на тази седмица тя е станала участник в един политически цирк, при това твърде евтин, който е бил насочен към това да се смачка, да се обезцени, да се омаловажи вотът за недоверие, внесен от опозицията за провала на политиката на правителството в областта на здравеопазването.

"В тези си усилия председателят на НС погази Конституцията, наруши Правилника, влезе в противоречие с текстове на Правилника, които регламентират нейната отговорност и нейните правомощия. Нещо повече – тя се опита да заблуди народните представители в пленарна зала. Ако към тези аргументи добавим непрекъснатите опити на председателя на НС да сложи своеобразен чадър върху актуалните въпроси и питания към министър-председателя, ако прибавим факта, че тя не се оказа на висотата, която предполага и изисква позицията, която заема, ако добавим и факта, че тя не прави никакви опити да пресече езика на омразата, който все по-често се чува в пленарна зала, имаме всички основания да поискаме нейната оставка” , заяви Найденов.

Той допълни, че ПГ на Коалиция за България започва процедура по събиране на подписи за освобождаването на Цачева като председател на НС и се надява, че си усилията им ще бъдат подкрепени и от другите парламентарни групи. За да се внесе искане за оставка в деловодството на НС са необходими една трета от подписите на народните представители.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 77| 8327 |06.10.2010 Часове преди вота на недоверие Сидеров постави на карта дружбата с Борисов . 14| 5914 |29.09.2010 Л. Местан: Вотът на недоверие ще задава политики и алтернативи . 2| 5070 |08.09.2010 Сините отрязаха БСП за вот на недоверие срещу ГЕРБ . 2| 5048 |08.09.2010 А. Найденов: Идват вот на недоверие и протести

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads