Реклама / Ads
1| 4589 |15.06.2007 НОВИНИ

След нощ мълчание се отприщи жълта логорея

.
В духа на поговорката "Утрото е по-мъдро от вечерта" представители на НДСВ си позволиха първи изявления след обръщението на лидера им Сакскобургготски едва тази сутрин. Едни преспали с посланията на царя, а други вероятно немигнали, те дефилираха из медийното пространство, тълкувайки думите на Сакскобургготски.
 

Министрите от НДСВ, ръководството на парламентарната група и председателите на парламентарни комисии трябва да подадат оставки заради противоречията, възникнали след последния конгрес на партията. Такова "лично мнение" изрази за Нова телевизия жълтият депутат Олимпи Кътев. Точно той беше човекът, който изигра една партия от играта "иди ми, дойди ми", след като отначало се беше присъединил към писмото на бунтарите в царската партия „с особено мнение", а после реши да оттегли подписа си. След като подписал, бившият областен управител на София разбрал, че пътят, по който поема част от групата, не е правилен.

Колегата му и заместник-председател на парламентарната група Борислав Ралчев пък определи случилото се на конгреса на НДСВ като „нещо, което опира до морала". Що се отнася до обръщението на Сакскобургготски към членовете на НДСВ, Ралчев го формулира в духа на фразеологията на лидера си: „изключително интересно и съдържателно".

Твърдата ръка на лидера си усетила пък да прозира в писмото Любка Качакова. "Ние сме партия със силен и безспорен лидер, но това не означава, че НДСВ е партия, в която се слуша само един човек”, оповести тя пред бТВ.

"Фрогнюз" напомня, че Симеон Сакскобургготски разпространи писмо до структурите на НДСВ, в което изпраща посланието, че ще предприеме радикални действия за потушаване на конфликта в жълтата партия. В огласеното от лидера сваляне на доверието от определени личности, запознати с царския нрав, съзряха намерение за разправа с т.нар.бунтари, сред които Даниел Вълчев, д-р Атанас Щерев, Пламен Панайотов, Анелия Мингова. Единствено Даниел Вълчев си позволи да проговори още същата вечер, в която писмото стана обществено достояние. По време на участието си в "Шоуто на Слави" той не се поколеба да изрази известни съмнения във връзка с оставането му на поста вицепремиер и просветен министър, уточнявайки, че именитите му предшественици от образователното министерство са изкарвали на поста си не повече от година-година и половина, а той през август евентуално ще направи две.

"ФН"

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5065 |05.06.2007 Въртят бизнес с гроба на Литвиненко, следващият е Георги Марков . 4| 10390 |01.06.2007 Петър Кънев поема Министерството на икономиката и енергетиката, следовател №1 подал оставка . 0| 5950 |11.05.2007 Транспортната стачка ще повлече след себе си протести и в други браншове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads