Реклама / Ads
3| 7450 |14.04.2010 НОВИНИ

Сменят 85 000 гърди, силиконът им гърми

.
подплънките могат да заместят силикона Източник: zdravbadi.com
Специалистите зоват да не се изпада в истерия; засегнатите дами да се консултират с пластичните хирурзи.
 

Oколо 85 000 жени в света носят в гърдите си силиконови импланти, които могат да гръмнат
, съобщава в днешния си брой 24 часа. Това съобщиха британски медии, след като Френската агенция за санитарна сигурност на продуктите за здраве забрани използването на увеличителите на бюст, произведени от френската фирма “Поли имплант протез”.

Преди продуктите й да бъдат забранени, компанията ги е изнасяла в 66 страни, сред които и България. Вчера това бе потвърдено пред “24 часа” от доц. Димитър Евстатиев, национален консултант по пластична хирургия. В последните години родните хирурзи са работили с импланти на фирмата, но никой не можел да каже точно колко са сложени.

Получихме писмо за дефектните импланти от Международната конфедерация на пластичните и естетическите хирурзи в началото на април, каза доц. Евстатиев. В него ги призовават да се освободят от всички налични силиконови увеличители на фирмата. Не се налагала смяна на силикона, освен ако не се появи руптура. От 2006 г. до днес обаче от България било докладвано само за едно спукване. Няма място за паника, човек не може да умре от спукан имплант, но се получават усложнения и е добре тези жени да са под наблюдение, съветва доц. Евстатиев.

В момента сайтът на компанията “Поли имплант протез”, рекламиращ продукцията й, е заличен. По решение на съда в Тулон тя е в процес на юридическа ликвидация. Фирмата привлякла вниманието на властите във Франция, след като се увеличили сигналите, че имплантите й се пукат два пъти по-често от останалите, предизвиквайки нежелани локални реакции. При разследването се оказало, че в тях се използва гел, който не отговаря на съставките на декларирания. Британските медии твърдят, че при пукането си те могат да предизвикат токсичен шок.

Специалистите обаче зоват да не се изпада в истерия. Те съветват засегнатите дами да се консултират с пластичните хирурзи, които са правили операцията им, дали се налага подмяна на силиконовия бюст. Пациентките с импланти от тази марка обаче задължително трябва да бъдат следени веднъж годишно на ехограф, пише "24 часа".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5369 |20.08.2009 Сменят шефа на “Гранична полиция” . 32| 5282 |30.07.2009 Ив. Костов: Да се сменят ръководството и ключови офицери в ДАНС . 3| 18158 |29.05.2009 Сменят пътя на трамваите в София . 21| 5433 |30.11.2008 В. Сидеров: Сега трябва да се сменят министри

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads