Реклама / Ads
0| 4630 |23.09.2010 НОВИНИ

Сменят шефове в Агенцията по вписванията

.
Маргарита Попова
Агенция по вписванията ще има ново ръководство, каза министърът на правосъдието Маргарита Попова, цитирана от БГНЕС. Това стана ясно след днешното заседание на Съвета по планиране на стратегията на Министерство на правосъдието за продължаване на съдебната реформа.
 

Попова обясни, че в момента се сформира целият нов ръководен екип на Агенцията по вписванията, като вече има яснота и кой ще я ръководи - това ще е нов човек, външен за структурата.

Правосъдният министър припомни още, че миналата година е направен вътрешен одит на агенцията. Попова лично е поискала извънредния одит на Сметната палата, в личен разговор с председателя й проф. Валери Димитров. Одитът надхвърлил в отрицателен план нейните очаквания, но за Попова няма големи изненади в констатацията на Сметната палата.

Маргарита Попова обяви още, че възнамерява да поиска одит и за други две главни дирекции в Министерство на правосъдието – ГД "Изпълнение на наказанията" и ГД "Охрана". "Целта ни е да се изчистим къщичката", категорична бе Попова.

След заседанието на съвета министър Попова каза, че има идея апелативните прокурори да подпишат тристранни споразумения, които се отнасят до стопанските факултети на университетите. Целта е разследващите да могат да правят по-качествени разследвания на стопанските престъпления. В споразуменията, които ще подпишат апелативните прокурори, Попова предлага да се направи план за обучение по счетоводство и финанси на разследващите прокурори, полицаи и съдии, което ще направи поврат в капацитета и професионалната им подготовка. Това предполага, че във всеки един апелативен район ще се формира обучителен център.

В по-широк план идеята на Попова предвижда различните университети да предложат на ВСС "малки магистратури", подобни на тази в Софийския университет за европейско право.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4577 |21.09.2010 Сметната палата вади далавери в Агенцията по вписванията . 11| 6156 |16.08.2010 Нови рокади в правителството, сменят зам.-министър на финансите . 7| 5799 |22.07.2010 Шефове на НОИ си взели близо 80 бона за неизползвани отпуски . 11| 5100 |29.06.2010 Магистрати сменят спешно телефони, подслушвали ги

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads