Реклама / Ads
13| 5017 |04.01.2009 НОВИНИ

Сняг, студ и мегазадръствания днес

.
Очакват се големи задръствания при входните магистрали към София следобед и вечерта. Снеговалежът почти навсякъде из страната допълнително ще затрудни пътуването.
 

 

Валежите от сняг продължават и през днешния ден. В по голямата част от страната превалява, високите места са частично заснежени и заледени. Пътищата от Републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, а според информация на МВР пътните служби ги обработват. И по магистрала „Тракия” вали сняг с променлива интензивност, отделните участъци се почистват и опесъчават.

В сила е ограничението за движение на товарни автомобили с вериги и без ремаркета и полуремаркета на прохода Петрохан, в участъците Белово – Юндола, Велинград – Сърница и Батак – Доспат. Затворени са проходите Твърдица – Елена, движението се осъществява през прохода Вратник, Етрополе – Златица, Арабаконак, Троян – Кърнаре, Върбица – Сунгурларе. Всички автомобили трябва да са със вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета и през прохода Рожен, Превала и Печинско. На прохода Шипка пътят е опесъчен и се обработва непрекъснато. Снежната покривка е 10 см, продължава да вали. Почистват се пътищата в областите Благоевград и Кюстендил, както и в област Смолян.  

В столицата са почистени големите булеварди: "Цариградско шосе", "България", "Евлоги и Христо Георгиеви", "Васил Левски", "П. Ю. Тодоров", "Г. Делчев", "Бъкстон", пътят е обработен с луга и пясък. В крайните квартали обаче всички улици са заснежени, някои непроходими. Движението по тях е проблематично.  Само някои от подлезите са разчистени

И тази сутрин трафикът из София все още е слаб.  Засилването му се очаква през ранните следобедни и вечерни часове, когато ще започне масовото прибиране на хората след празниците и зимната ваканция.

Тези, които продължават ски почивките си ще се радват на сняг по пистите. Навсякъде има нова снежна покривка, между  10-15 м. Температурите са около - 5 градуса, а условия за ски има навсякъде. „На „Алеко" най-обработена е пистата „Витошко лале", работят и лифтовете. На Боровец, Пампорово и на Банско също има нов сняг.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4519 |03.01.2009 Ким Чен Ир посети танкова дивизия . 3| 10833 |03.01.2009 Сняг затрупа половин България . 36| 5355 |03.01.2009 Израел ликвидира лидер на Хамас . 5| 5354 |03.01.2009 Пиратите по Дунав се активизират

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads