Реклама / Ads
4| 2983 |14.09.2021 НОВИНИ

Социалните работници у нас няма да бъдат задължени да се ваксинират

.
Министерството на труда и социалната политика не смята да предприема принудителни мерки за задължителна ваксинация на социалните работници, каза заместник-министърът на труда и социалната политика Иван Кръстев по време на заседанието на парламентарната комисия по труда и социалната политика.
 

Кръстев отговори на въпрос на народния представител от ГЕРБ-СДС Деница Сачева, която поиска становището на министерството по повод настояването на главния държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев за задължителна ваксинация на някои категории работещи, сред тях и социалните работници.

 

Кръстев заяви, че министерството няма да предприема задължителна ваксинация, на която и да е категория български граждани, но призова всеки, който има възможност и здравословното му състояние позволява да се ваксинира, като това особено важи за хората, които работят в социалните услуги, тъй като те са в постоянен контакт с рискови групи.

 

Бързо проучване, направено в системата на МТСП, сочи, че близо 50 процента от заетите в системата на ведомството, са или ваксинирани, или преболедували с наличие на антитела, посочи Кръстев, цитиран от DarikNews.bg.

 

Около 25 процента са имунизираните потребители и персонал в социалните услуги, каза заместник-министърът на труда и социалната политика Надя Клисурска.

Към началото на септември общият брой на заразените с натрупване в сферата на социалните услуги е 5006 души, от които заразените потребители са 3425, а персонал - 1581 души. Общият брой на имунизираните с натрупване е 6530 души, от които потребители 4825, а персонал 1705. Клисурска също призова за ваксиниране в системата.

 

На този етап министерството прилага всеки ден насърчителни, но не и принудителни мерки за ваксиниране, обобщиха заместник-министрите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 10146 |14.09.2021 Инфекциозна болница опроверга Мангъров: Няма нито един починал ваксиниран пациент . 6| 3236 |14.09.2021 Румен Радев: Няма да има промяна в политиката на следващото служебно правителство . 13| 3634 |14.09.2021 Антон Кутев: Обществото няма нужда от нови политически проекти . 2| 3160 |13.09.2021 МЗ след заплахите за гладна стачка: Няма основание да не се плаща за първа линия в спешната помощ във Видин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads