Реклама / Ads
6| 4201 |29.09.2023 НОВИНИ

Социологът Кольо Колев: Политиката е разговор къде отиват нашите пари – парите на данъкоплатците

.
Социологът Кольо Колев Източник: Стопкадър: bTV
„Винаги говорим за пари. Политиката е разговор къде отиват нашите пари – парите на данъкоплатците. Това е най-сериозният разговор и най-големите трусове. По-добре е потокът да не тече в една посока, а да напоява повече линии. Дали това ще е ефективно за обществото – ще теглим чертата и ще видим.”
 

Това заяви пред bTV социологът Кольо Колев във връзка с предстоящия местен вот.

 

По думите му очевидно желанието на ДБ е овладяването на службите, което наричат реформиране. 

 

"Имаше много патоси и малко експертиза. От всички страни се каза, че не е хубаво да се прави това. Моделът е само в една единствена страна, която след Втората световна война е създала своите служби – Германия. Навсякъде другаде моделът при системата на разузнавателните служби е различен. Очевидно този патос е нездрав", смята експертът.

 

Политологът доц. Петър Чолаков от своя страна изрази мнение, че между партньорите в управлението прескачат искри и започва нанасяне на удари в навечерието на политическата кампания за местните избори с цел извличане на политически дивиденти.

 

„От тази гледна точка идват обвиненията за изчезнали милиарди, но „ние сме във властта с тези хора, които са помогнали да изчезнат тези милиарди“, обясни специалистът.

 

„Наблюдаваме контрол, за който няма аналог. Във всички други коалиционни управления малкият партньор излизаше и се оплакваше, а големят – изпълняваше някакви искания. Този път виждаме реален контрол в живо време, което е добре за самата изпълнителна власт. В тази сглобка и ротационна коалиция – това е добро“, добави политологът Цветанка Андреева.

 

Според нея наближават кадрови промени в ДПС. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4200 |21.09.2023 Социологът Боряна Димитрова: Правителствената сглобка е партийна клопка . 10| 5557 |09.09.2023 Социологът Ев. Славкова за Божков: Изгърмя си патрона, с такъв имидж е трудно да правиш политически проект . 9| 6776 |27.08.2023 Социологът Димитър Ганев: Божков не е имал възможност да остане повече в ОАЕ . 14| 2909 |17.07.2023 Петър Колев: Започва нова страница в отношенията между София и Скопие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads