Реклама / Ads
35| 7179 |25.08.2011 НОВИНИ

Социолози: Плевнелиев имал проблем с говоренето, но бил подходящ

.
Линията "Бойко Борисов - Отмъстителя" била сменена с"Бойко Борисов – Строителя", реши А. Райчев.
 

Българинът винаги обича да върви с победителя и с това се обяснявала първоначалната подкрепа за ГЕРБ, обяви по НТВ политологът Румяна Коларова. Ако има свиване, това е разочарованието на онези, които са тръгнали с победителя. Обръщането на тенденцията в публичните нагласи към ГЕРБ е свързана със смяна на стратегията и тя е ориентирана към предстоящите избори, каза тя и добави, че колкото и да се строят магистрали, било ясно, че партиите не строят просто ей така.

Първоначално ГЕРБ заложиха на двуполюсното положение срещу комунистите, но в един момент стратезите на предизборната кампания на управляващите усетиха, че това ги води към конфигурация „всички срещу ГЕРБ”. В този момент се усетиха, че трябва да сменят темата за онова, което ще се говори през следващите месец и половина. Избраха тема, която не ги противопоставя срещу всички останали, обясни Коларова.

 

Големият проблем на Росен Плевнелиев е говоренето. Може би това ще бъде кандидатът на ГЕРБ, но личностният му профил ще се разминава с очакванията на хората за президент, съобщи политоложката.

 

През ноември – декември започнало рязко да спада доверието към ГЕРБ, то тръгнало надолу и вървяло няколко месеца с нарастващ темп на стапяне с главно „С”, каза Андрей Райчев. В последните месеци стойностите на доверието били постоянни. Обяснението за това било, че ГЕРБ сменили линията. Първата линия, която не им донесла успех, макар че трупала точки, бил "Бойко Борисов - Отмъстителя". Показването на това колко е лошо старото управление също вдигало рейтинга на управляващите, добави Райчев. Новата линия сега била отчетлива. Тя била "Бойко Борисов – Строителя”. Всеки ден се откриват бензиностанции, пречиствателни станции, какво ли не, което е по-разумна линия и даде успех, каза той.

 

Към момента Росен Плевнелиев е най-подходящият кандидат, той има рейтинг по-висок от премиера; той ще им свърши най-много работа, съобщи Райчев. Но уточни, че не можел да бъда сигурен, че Плевнелиев ще бъде кандидатът на ГЕРБ за президент и дори и самият Плевнелиев не можел.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 161| 8540 |24.08.2011 Р. Плевнелиев: Сега е моментът да станем Долна Саксония! . 29| 5977 |19.08.2011 Плевнелиев прави тунели за костенурки на "Струма" . 21| 5715 |17.08.2011 Плевнелиев: Декларират заведение 70 квадрата, а то е 600 . 8| 4946 |12.08.2011 Решават радикално проблема с даренията в МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads