Реклама / Ads
12| 5441 |16.07.2013 НОВИНИ

"Сова Харис": 57% намират намалението на тока с 5% за положително

.
Според 57% от българските граждани намаляването на цената на тока с до 5% е положителна промяна за семейния бюджет.
 

Това сочи информация от проучването на обществените нагласи на социологическа агенция "Сова Харис". То бе направено по инициатива на Български енергиен холдинг (БЕХ).

61% от хората смятат, че износът на електроенергия ще даде шанс на българската икономика да се стабилизира. Те твърдят, че секторът в страната е бил печеливш в продължение на десетилетия. Същият процент смятат и, че задължително трябва да търсим пазар за изнасяне на електроенергия. Хората, които споделят тези позиции, са на възраст между 41 и 50 години.

Близо 63% от интервюираните са на възраст над 60 години, а 55 % са между 18 и 40 години. Висшистите са две трети, а тези със средно образование- 57%, обясняват от „Сова Харис".

67% от предприемачите в страната твърдят, че износът на ток е ключов за сектора и неговата стабилизация. Със същото мнение са и 59% от работещите в частния сектор, както и 43% от неработещите в групите студенти, учащи, безработни.

За 62% от жителите на големите градове в България износът би могъл да даде възможност за работа на предприятията, които ще гарантират заетост от своя страна. Една пета от анкетираните са негативно настроени и не мислят, че износът на ток ще помогне за стабилизиране на сектора.

61% от анкетираните очакват в икономиката на страната да се раздвижи след премахване на такса "пренос". По този въпрос са отговорили 62% от жителите на големите градове в страната и 57% от столичаните.

Допитването на „Сова Харис" е осъществено сред пълнолетни граждани в различни градове. То е поръчано от БЕХ заради обществения интерес към енергийния сектор и дружествата в структурата на холдинга.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5394 |01.05.2013 Орешарски: Да направим така, че хората да намират своето работно място и с удовлетворение да се прибират в къщи . 73| 6530 |06.06.2012 Б. Борисов: Младите вече ще си намират работа по-лесно . 18| 5846 |09.06.2011 "Сова Харис" отчита подкрепа за Борисов в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads