Реклама / Ads
8| 4420 |25.11.2020 НОВИНИ

Спаси София: Фандъкова иска още 3.5 млн. за ремонт на Западен парк

.
Кметът на София
Управляващите искат още 3.5 млн. лв. от общинския бюджет да се изсипят в ремонта на Западен парк. За това сигнализират градските активисти от Спаси София след като ресорният зам.-кмет по екология е внесъл такова искане в Столичния общински съвет. В доклада се посочва, че заради голямото закъснение на обекта се налага разплащането към строителя да се покрие от общински пари, вместо от парите на ЕС, както бе предвидено.
 

Години наред паркът беше разкопан и неизползваем, което създаде огромни неудобства за десетки хиляди живущи, а сега се налага всички ние да платим сметката за това некомпетентно управление. Невероятно е колко безотговорно е това управление! - категоричен е Борис Бонев, общински съветник от Спаси София.

 

От Спаси София казват, че до изливането на още милиони от парите на софиянци нямаше да се стигне. Да си припомним, че МРРБ вече наложи 2.5 млн. лв. глоба на Столичната община заради нередности в процедурата, а заедно с новата сума, числото набъбва до 6 млн. лв. Това са пари, които Общината не трябваше да дава, пари достатъчни за една голяма нова детска градина, за 20 нови автобуса, за ремонт на няколко квартални улици. Парите от ремонта на Графа също не са верифицирани и платени от ЕС и всички тези епични провали на г-жа Фандъкова се плащат от нашия джоб. - казва Борис Бонев.

 

Фандъкова се надява до края на годината да приключи ремонтът на "Западен парк"

Фандъкова се надява до края на годината да приключи ремонтът на "Западен парк"


Градските активности припомнят, че многократно са сигнализирали за забавянията и бездействието на ремонта на Западен парк, но Столичната община не е предприела мерки. Те смятат, че управляващите не заслужават този кредит на доверие защото са доказали, че нито могат да вземат поуки от предишните си грешки, нито да изпълнят и един-единствен ремонт качествено и в срок. Това, освен признак за некомпетентно управление, е и ясно доказателство за тотално безочие. Къде е кметът Фандъкова, за да излезе и да обясни защо се стигна дотук, кой ще носи отговорност, да се извини на софиянци? Няма я, крие се! - завършва Борис Бонев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 4617 |23.11.2020 Учители към властта: С едно просто решение ще спасите животи . 20| 4946 |21.11.2020 Фандъкова: Базарът на ”Славейков” е отложен. Може да затворим и този в Градската градина . 33| 5531 |12.11.2020 Йорданка Фандъкова: Ние не можем да снабдим болниците с лекари и сестри . 6| 5592 |10.11.2020 Спаси София: Нова скандална концесия в столицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads