Реклама / Ads
5| 4624 |07.09.2015 НОВИНИ

Спешно разследват полицаи от 3-то РУП за гавра с бездомник

.
В МВР се води разследване по случая
Разпоредена е проверка по случая с видеото, което беше разпространено днес и на което се вижда гавра на полицаи от 3-то РУП с мъж, който по-късно е задържан за справка.В момента се изяснява правомерността на действията на полицаите.
 
От МВР уточняват, че случаят е докладван вече на Софийската районна прокуратура.

Пресцентъра на ведомството уточнява, че на заснетото видео се вижда случай от 4.30 часа на 6-ти септември, когато дежурен автопатрул забелязва мъж близо до жилищна кооперация на бул. „Възкресение".

Той притичал между паркираните коли и зад една от тях изхвърлил чанта, която носел на гърба си. В изхвърлената от него чанта били намерени: три клещи тип резачка; шило; фенер; отвертка; множество употребявани и неупотребявани спринцовки с игли. Мъжът нямал документ за самоличност.

След доклад по случая в оперативната дежурна част, на място били изпратени още четирима служители на районното управление, които започнали проверка за разбити автомобили в междублоковото пространство. Проверяващите не открили поражения върху околните автомобили и по входните врати.

Междувременно мъжът отправил закани към униформените.

Отведен е в районното управление за установяване на самоличността. Там станало ясно, че задържаният с инициали С.П., на 36 г., е регистриран в полицията за 6 кражби, за 4 унищожавания на имущество и за притежание на наркотични вещества. Осъждан е и е излежавал наказание „лишаване от свобода" за кражба и наркотици.

Припомняме, социалните мрежи и медиите разпространиха любителско видео как полицаи се гаврят с мъж, седнал на земята.
Полицаите го подритват, закачат някакви неща по него, слагат му антена, увиват му главата с тоалетна хартия  и др.

По информация на БНР полицейските служители вече са дали обяснение за действията си. По думите им мъжът се е държал агресивно и ги е заплашвал, че е болен от СПИН и хепатит, затова и не са смеели да ги пипат с ръце.

Освен това в бездомника са открити спринцовки с неизвестно до момента вещество. Най-вероятно става дума за лимонтозу, с което наркозависимите разтварят хероин.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4622 |07.09.2015 Разследват убийството на германец в хотел в Златни пясъци . 4| 4210 |05.09.2015 Станишев: Спешно трябва европейски отговор на кризата с бежанците . 4| 4953 |02.09.2015 Полицаи тарашат за нелегални имигранти на Лъвов мост . 0| 4753 |31.08.2015 Протестиращи в Украйна срещу реформа раниха полицаи с граната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads