Реклама / Ads
13| 4846 |11.08.2009 НОВИНИ

Спират разследването за побоя над Огнян Стефанов

.
Огнян Стефанов Източник: Вяра Йовева
Делото срещу неизвестен извършител по случая с побоя над журналиста Огнян Стефанов е прекратено.
 
Разследването за опита за убийство на главния редактор на електронното издание Frognews.bg Огнян Стефанов окончателно е прекратено. Делото, което се води срещу неизвестен извършител, ще бъде спряно заради изтичане на законовия срок за разследване. Документите ще бъдат изпратени на МВР за издирване на извършителите и ще бъде възобновено само ако те бъдат установени.
Огнян Стефанов беше пребит зверски от неизвестни извършители с метални тръби и чукове на 22-ри септември - Ден на независимостта на България. Покушението стана пред столичния ресторант "Кипарис".

Малък коментар: Винаги съм знаел, че може да се разчита на прокуратурата. Ето и сега - дойде крайният срок на разследването и тя го прекрати веднага. Какво като е лято и е сезон на отпуските. Има си закони и ред и нашата прокуратура ги спазва. Да си призная честно, не че се притеснявах, че толкова прокурори са ангажирани с моя случай. Не е редно. А и преди два-три месеца градският прокурор Николай Кокинов заяви официално, че през последните години няма посегателства срещу български журналисти. Прав е - то си беше чисто убийство, а не посегателство... Освен това има и нещо друго. Малко ми беше притеснено напоследък: Бойко Борисов им стовари на нашите прокурори работа за като целия китайски народ. Кое по-напред да разследват. Крадливи министри и политици или някакви си пребити хора. Като член на общество, което със затаен дъх следи дали прокуратурата ще свърши това, което всички очакват, бях готов сам да помоля да се прекрати разследването по моя частен случай. Не бива да се разпиляват усилията на магистратите, нали? Само дето не знам, кой ще разследва самите магистрати. Не че има защо, но ей така, за всеки случай питам.
Да живее българската прокуратура! Най-хуманната прокуратура в света! Този девиз издигаше един от героите във филма "Кавказка пленница". Там ставаше дума за съветската прокуратура, но виждате, че важи и за нашата.   
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5314 |10.08.2009 Досъдебно производство за бития Огнян Бояджиев . 28| 25887 |09.08.2009 Кърваво покушение над журналиста Огнян Бояджиев . 0| 5260 |17.06.2009 България куца при разследването на трафика на хора . 6| 5242 |28.05.2009 Я. Янев: П. Мутафчиев да подаде оставка и да не пречи на разследването в Ямбол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads