Реклама / Ads
0| 2834 |12.09.2022 НОВИНИ

Според Путин икономическият блицкриг срещу Русия не проработил

.
Владимир Путин Източник: БГНЕС
Руският президент Владимир Путин твърди, че страната му се справя добре въпреки западните санкции и че икономическият блицкриг срещу нея не е проработил, предадоха Ройтерс и ТАСС.
 

„Отново искам да подчертая, че Русия уверено се справя с външния натиск, а всъщност може да се каже с финансово-технологичната агресия от някои страни. Тактиката на икономически блицкриг, атаката, на която разчитаха те, не проработи - това вече е очевидно за всички, а също и за тях“, каза Путин по време на заседание по икономическите въпроси.

 

Според него действията на неприятелските страни против Русия са непрофесионални, импулсивни и непредсказуеми.

 

„Виждаме, че действията на нашите, меко казано, недоброжелатели са в много отношения непредсказуеми и в последно време импулсивни. Те явно са непрофесионални, а оттам и импулсивни, което значи, че още повече трябва да действаме в нашата логика, да поддържаме инициативата“, заяви той, цитиран от БТА.

 

По думите му е необходимо Русия не просто да реагира на каквито и да е неприятелски действия, а последователно да решава задачите, свързани със собственото й развитие.

 

Путин не спомена нищо за отстъплението на руските войски в Североизточна Украйна. Попитан дали президентът възнамерява да разпореди обща мобилизация в отговор на украинската контраофанзива, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отпрати въпроса към министерството на отбраната.

 

Засега Путин не е прибегнал до мобилизиране на руските резерви, които наброяват около 2 милиона души с военна служба през последните пет години. Предприемането на подобна стъпка би представлявало признание, че определяната от него като ограничена военна операция в Украйна всъщност представлява пълномащабна война и че тя се развива зле за Москва, отбелязва Ройтерс.

 

Докато руските сили отстъпваха в събота, Путин откри в Москва най-голямото виенско колело в Европа, а над Червения площад имаше заря по случай 875-ата годишнина от основаването на града.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4318 |12.09.2022 Политическата класа в Русия се надига срещу Путин. Призивите за оставка растат . 0| 12360 |12.09.2022 Politico: Проблемите на Путин не са само на бойното поле . 0| 8367 |12.09.2022 Тодор Тагарев: Обратът във войната е очевиден, има призиви Путин да се оттегли . 2| 51626 |12.09.2022 Руски поток на Борисов и Путин ни зароби. Предателският Договор, с който това стана – тук. Част II

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads