Реклама / Ads
0| 4315 |12.09.2022 НОВИНИ

Политическата класа в Русия се надига срещу Путин. Призивите за оставка растат

.
Депутати от 18 района на Москва и Санкт Петербург подсписаха публичен призив с искане президентът на Русия Владимир Путин да подаде своята оставка. Все повече назряват настроенията срещу държавният глава на фона на контраофанзивата на Украйна. Дори един от най-верните на Путин - чеченския лидер Рамазан Кадиров, заговори за грешки от страна на военното министерство в хода на войната.
 

Преди дни депутати от Ломоновски район в Москва и Санкт Петербургски район Смолнинское призоваха Путин да се оттегли, а срещу тях бе повдигнато обвинение за "дискредитация" на армията заради антивоенна позиция. В онлайн пространството обаче се върти петиция, която е подписана от десетки депутати.


Общински депутати от 18 района на Москва, Санкт Петербург и Колпино подписаха петиция с искане за оставката на руския президент Владимир Путин. Събирането на подписи се извършва от заместника на петербургския общински район "Семеновски" Ксения Торстрем.


Ето какво се посочва в позиция на народните представители от Ломоновски район в Москва.


"Хората в страните с редовна смяна на властта живеят по-добре и по-дълго. Имахте добри реформи през първия и отчасти втория мандат, но след това всичко някак си се обърка: БВП не се удвои, минималната заплата не се покачи до декларираните цифри, умните и трудолюбиви хора масово напускат Русия, обещаното стабилност не се вижда. Реториката ви е наситена с нетолерантност и агресия, което върна страната ни в ерата на Студената война. Русия отново започна да се страхува и мрази, ние отново заплашваме целия свят с ядрено оръжие. Във връзка с гореизложеното ви молим да се освободите от поста си, тъй като вашите възгледи, вашият модел на управление са безнадеждно остарели и пречат на развитието на Русия и нейния човешки потенциал". 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4778 |12.09.2022 Неочакван завой от Кадиров: Русия сгреши! . 0| 3004 |09.09.2022 Георги Лозанов: Дали се измъкнахме от Русия, или не, ще видим на изборите . 0| 2735 |09.09.2022 Проф. Кръстева: Загадката Елизабет II изнесе мастърклас по непредсказуемост на политическата класа . 0| 2971 |08.09.2022 Киев: Русия иска да открадне АЕЦ “Запорожие”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads