Реклама / Ads
23| 10524 |08.12.2014 НОВИНИ

Спряганият за зам. военен министър е антиБойковист, не е фашист, не е комунист

.
Иво Антонов - зам. министър ?
«Абе няма ли някой да ме обвини, че съм комунист, педофил, депесар, царист, удбаш, милиционер, юдейомасон....» С този контраудар отговаря историческият експерт във военното министерство Иво Антонов на атаките срещу него, че е хитлерист. Новярно е прав, но със сигурност не е и гербер, защото от няколко поста във фейса и от характеристики на приятели се вижда, че има своя позиция, независимо кой е на власт.
 
Ето една от прогнозите на Антонов за бъдещото управление в България малко преди изборите тази година: «Когато ГЕРБ дойде на власт, Баце 3 години ще ни обяснява , че нищо не може да се направи, защото е виновна Тройната коалиция. Пак ще стягаме коланите и ще ядем асфалт, за да стане Баце на четвъртата година трилионер...» Яка работа за един държавен експерт,  нали ?
Като експерт Иво Антонов не се страхува да има свое мнение и за последните решения на  новия парламент и на кабинета «Борисов 2». Ето какво казва той: «Военният бюджет е милиард и нещо. Циганският бюджет е четири милиарда. Не храним българска армия за да храним лентяйстващи цигани. Чия държава сме? На българите или на циганите? Риторичен въпрос....Утре, когато дойдат чалмите с брадите, тази армия от безработни цигани ще е на първата линия на джихада срещу българите, както по времето на Априлското въстание...» Кой българин не би се подписал с две ръце под тези думи на експерта. Но дали позицията му ще е същата, ако бъде калесан за зам. министър на отбраната ?

«Не намь! Служебният кабинет раздаде на наши хора 207 млн. лв. да си харчат.Днес се режат от армията 100 млн., което означава сеч на 4000 военни и задминаване на кървавия Ньой. Нямало пари! Но ще се теглят 8 милиарда. И ще се разкрият българските агенти в Турция....» това вече не е позиция, а цяла кауза и ако бъде назначен, Иво Антонов ще има подкрепата не само на генералитета и военното разузнаване, но и на всички войскари.

В държавата на вълците няма място за овци. Време е да станем ловци! Тези, които смятат да теглят 8 милиарда, да знаят, че лично ще ги връщат. Аз - не! Като оексперт – да, но сега ще видим. Едно е ясно, Иво  Антонов е човек, който не е правил компромиси , както със съвестта си, така и с родолюбието си, като държавен експерт. Имал е и е отстоявал своето мнение и при Станишев, и при Бойко, и при Орешарски и Близнашки. Иначе в патриотизма му никой не се съмнява. Той нито е новоизлюпен патриот, нито пишман родолюбец. Безспорна е заслугата му за издирване и обновявене на войнишки паметници. Непримирим и към  изкривяване на испорическата истина: «Нашите предци, достойните българи, не са се притеснявали да величаят Родината в историческите и граници, без да ги интересува дали ще обидят някой алчен, подъл и долен съсед.....» Ами нали това трябва да се следва и днес.

Не са истина твърденията в някои сайтове, че Иво Антонов е разследван от военна полиция за кражба на части от немските  танкове и на прословутото хитлеристко знаме от военния музей, свидетелстват  източници на Фрог . За това е категоричен и военният експерт  Благой Миленов, с който дълги години са работили заедно.

«Иво Антонов е с голяма заслуга за издирване и опазване на майбаховете по южната ни граница. Във военният архив търсеше следите на изчезналите "Пантери"по моя препоръка. Не съм забелязал, а и не вярвам, да е откраднал и болт от намерените машини.Той беше "болен" на темата всичко намерено да остане в България, а не да се продава. Всичко това го твърдя като председател на четири от комисиите, които издирваха, описваха и оценяваха бронетехниката по южната ни граница, в които активно участваше и той. ...», категоричен е Миленов.

Дали Антонов ще е по-добър заместник-министър на отбраната от Орхан Исмаилов, ще покаже времето. Тук не става въпрос за това, че името му е българско. Като експерт, той е от двадесетина години в армията  и това е негов плюс.

 Но да си експерт по войнишките паметници и заместник-министър  на отбраната са две различни неща. Дано  накрая, като тегли чертата, в графата «изпълнено» не остане едиствено уволнението на шефката на военния музей, с която Антонов има вземане-даване от години и за чийто пост е бил претендент. Ако има принос за стабилизиране на военния бюджет , стартирането на «Визия 2020» и спасяване на военното разузнаване, мисията му в МО може да се счита за успешна. Това е големият въпрос, това! Подготвен ли е за големия пост?

Но да видим първо дали премиерът Бойко Борисов ще благослови кандидатурата му. Издигната от Валери Симеонов и Красимир Каракачанов тя си е само едно предложение.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4396 |05.12.2014 Новият зам.-министър на финансите е Фейзи Бекир . 8| 4913 |30.11.2014 Правосъдният министър: Изгърмяхме си СРС-тата . -3| 5523 |28.11.2014 Спортният министър: Мисията ми е да правя реформи . 0| 8099 |28.11.2014 Николай Нанков е назначен за заместник-министър на регионалното развитие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads