Реклама / Ads
0| 4247 |18.03.2022 НОВИНИ

Среща Путин-Зеленски ще има след одобрен текст на двустранен догово

.
Володимир Зеленски и Владимир Путин
Да се говори за евентуална срещу между президентите на Русия Владимир Путин на Украйна Владимир Зеленски е възможно, едва след като бъде одобрен текст на договор между двете страни. Това заяви ръководителят на руската делегация за преговорите и помощник на президента Владимир Медински, съобщи БНР.
 

По-рано съветникът на началника на кабинета на украинския президент Михаил Подоляк заяви, че срещата между двамата лидери може да се проведе след приключването на работата по споразумението, което според неговите оценки е възможно да се случи в рамките на следващите седмици.

 

Подоляк също така посочи, че изявленията, направени от руски официални лица, относно постигнат напредък в преговорите с Украйна, не трябва да се приемат за чиста монета, тъй като това са "само техните (русите) позиции, за които настояват".

"Всички изявления имат за цел да провокират напрежение в медиите. Нашите позиции са непроменени. Прекратяване на огъня, изтегляне на руските войски и силни гаранции за сигурност с конкретни формули", написа той в "Туитър".

 

Повод за неговото изявление даде изказване по-рано днес на Владимир Медински, че позициите на двете страни за бъдещето на Украйна по отношение на неприсъединяването към НАТО и нейната демилитаризация стават все по-съгласувани.

Киев и Русия са "на половината път" за постигане на възможно споразумение за бъдещата демилитаризация на Украйна, посочи по-рано в петък Медински.

 

Бъдещето на Украйна извън алианса на НАТО, както и нейният неутрален статут са двете точки, в които позициите на двете страни се сближават най-много, каза той, цитиран от агенция ТАСС.

 

Остават да бъдат определи "нюансите" по отношение на бъдещите гаранции за сигурност за Киев, отбеляза още Медински.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3562 |18.03.2022 Безкомпромисен Вебер: Всяка предполагаема злоупотреба с евросредства трябва да бъде разследвана . 0| 5884 |18.03.2022 МВР: Към 16.00 часа наблюдаващият прокурор е поискал среща с разследващите полицаи (видео) . 0| 3347 |18.03.2022 Германия разследва олигарха Мордашов по подозрения в заобикаляне на санкциите . 0| 14815 |18.03.2022 Скандал! Наблюдаващите прокурори отказали среща с разследващите от МВР за ареста на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads