Реклама / Ads
134| 5015 |08.02.2011 НОВИНИ

Станишев: : Българският народ живее като „малката кибритопродавачка”

.
Сергей Станишев
По време на брифинг лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че правителство на Бойко Борисов е правителство на стискането. Той сравни министър-председателя с Ханс Кристиан Андерсен, а българския народ – с малката кибритопродавачка.
 

Станишев посочи, че премиерът е казал, че народът трябва да стиска зъби през 2009 година, след това стискането продължило през цялата 2010 г., а днес на конференцията на КТ Подкрепа премиерът е казал, че трябва да стискаме зъби и през 2011 година. Експремиерът се опасява, че от толкова стискане на народа ще му опадат зъбите.Правителството, ако толкова се стиска може да друго да се случи, предупреди Сергей Станишев.

Министър председателят се изживява като Ханс Кристиан Андерсен, заяви още лидерът на БСП.По думите му българският народ живее като в приказката „Малката кибритопродавачка". Скандалът със срс-тата продължава колкото и да не им се иска на управляващите , посочи Станишев и подчерта, че докладът на подкомисията за срс-тата съдържа убийствени констатации. Той визира някои от заключенията в доклада - филтрира се информацията към разследващите органи, създават се предпоставки, информацията със срс-та да се ползва за политически цели.При такива заключения на подкомисията министър Цветанов трябва да си ходи на часа, категоричен е Сергей Станишев. Затова и БСП иска оставката на вътрешния министър.Социалистите изпращат писмо парламентарния шеф Цецка Цачева с искане да се отворят стенограмите от всички комисии и подкомисии, в които е говорено за срс- скандала.

От БСП настояват ГЕРБ да се освободи от агентите с досиета в своите редици
.Премиерът според социалистите трябва да освободи шефа на митниците Ваньо Танов шефа на АПИ Божидар Йотов, да се освободи от областните и от зам.-областите си управители с досиета както и от депутатите Румен Иванов, Павел Димитров и Стефан Дедев, които са били сътрудници на бившия репресивен апарат.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5070 |06.02.2011 М. Найденов: Българският народ заслужава да яде добър, здравословен хляб . 52| 5118 |05.02.2011 С. Станишев: Да усещаме нуждите на хората . 19| 5763 |31.01.2011 Станишев: Скандалите със СРС-та заплашват държавността у нас . 67| 7065 |30.01.2011 Я. Янев: Българският Хашим Тачи е Б. Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads