Реклама / Ads
25| 5032 |18.02.2014 НОВИНИ

Станишев: Духът на Михалевски ще бъде пазен от нас и ще живее чрез децата му

.
Източник: Булфото
Цялата ни парламентарна група и всички близки и приятели на Димчо Михалевски сме потресени от новината за смъртта му. До последно никой не вярваше, че тежката болест, с която се бореше от месеци ще надделее. Не вярвахме, защото добре познаваме борбения дух на Димчо и неговата способност да преодолява всички препятствия. Загубата му е непрежалима за всички нас, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.
 

Запознах се с Димчо, когато той беше зам.-кмет на Кърджали и още тогава ми направи силно впечатление със своите професионални познания и управленски идеи. Като зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството имаше визия за развитието на страната и особено милееше за своя роден край, за Родопите. Правеше всичко възможно хората в този регион да почувстват различно отношение на държавата и перспектива за своя живот. Като всички нас участвали в управлението 2005 – 2009 г. и той беше подложен на нечиста кампания от клевети и обвинения, но това не го накара да замълчи. В предния парламент беше един от най-ярките и убедителни оратори на левицата. Злобата срещу него беше принудена да замлъкне пред силата на неговите аргументи и знания. И в този парламент, като председател на Комисията за регионално развитие, продължи да работи за това България да има устойчива стратегия за развитието на водните ресурси, за защита на българската природа и Черноморие, както и за интересите на хората, продължи Станишев.

 

До последния си миг Димчо живееше с проблемите, трудностите,  предизвикателствата, успехите и ритъма на партията. И аз и депутати от парламентарната ни група многократно говорихме с него, докато беше в болница.  След заседанието на нашия Конгрес, той беше обнадежден и вярваше, че скоро ще се включи пълноценно отново в редиците ни. Коварната болест надделя, но съм убеден, че неговият дух и характер ще бъдат пазени винаги от неговите другари и съпругата му Наталия, и ще живеят чрез децата му, завърши водачът на левицата.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 7007 |18.02.2014 Почина Димчо Михалевски . 26| 5891 |17.02.2014 Г. Марков: Само дружинните ръководители в ГЕРБ имат бъдеще . 45| 5121 |16.02.2014 Станишев: Борисов за пореден път потвърди, че ГЕРБ е на Цветанов . 30| 5052 |12.02.2014 Станишев: Ще се съобразим с Венецианската комисия за евроизборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads