Реклама / Ads
16| 5525 |01.08.2011 НОВИНИ

Станишев: ГЕРБ мисли как да не загуби

.
Сергей Станишев
Над 30 хиляди подписа внесе лидерът на БСП Сергей Станишев в ЦИК за регистрацията на партията за местния вот. По думите му социалистите са събрали четири пъти и половина повече подписи от необходимите за регистрацията.
 

Станишев отбеляза, че наесен очаква сериозна битка с ГЕРБ. Той обаче подчерта, че не става дума за това коя партия ще бъде първа, а какъв ще бъде моделът за развитие на страната оттук нататък, тъй като все повече хора не харесват това „еднолично, репресивно и антисоциално управление."

Социалистите не са притеснени от това, че ГЕРБ бави обявяването на кандидата си за кмет на София. Според тях това показва, от една страна, че ГЕРБ нямат кадри, а дори крадат тези на други партии. И от друга, че ГЕРБ ще участва във вота не с мисълта как да спечели, а как да не загубят, което определя и тактиката им на изчакване, категоричен бе лидерът на БСП.

Станишев изтъкна още, че най-вероятно управляващите ще се опитат да правят тиха кампания и ще бягат от истинска дискусия, което според него е по-притеснителното в този случай.

Соцлидерът е притеснен и от „театъра", който се разигра с „Лукойл.", тъй като подобен театър може да излезе извън контрол. По думите му не е нормално правителството да не търси решение на проблема, а ситуацията може да създаде паника на пазара и ръст на цените на горивата.

Младите от ГЕРБ, които пазят ред пред комисията, не смятат, че регистрирането първи е залог за изборите. „Това е една добра традиция, която се утвърди и тази година ние просто решихме да я продължим," заяви Георги пред news.bg.

Младите гербери имат своя визия за личността на техния кандидат за президент. „С оглед на това, че личността на президента е една обединяваща фигура, глава на нацията, това трябва да е човек, който да съумее да сплоти нацията в този труден момент," смята Георги и допълни: „Трябва да е определено лидер, човек, който умее да води."

Припомняме, регистрацията за президентските избори започва на 5 август.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 6434 |27.07.2011 Станишев: Театър, "тежки преговори" и поскъпване на горивата . 54| 5422 |23.07.2011 С. Станишев: Гответе се за най-тежките избори . 58| 5800 |16.07.2011 Станишев: Ще има балотаж, ако ще и Бойко Борисов да се кандидатира . 45| 6116 |14.07.2011 С. Станишев: Разпродават наши имоти в чужбина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads