Реклама / Ads
20| 5935 |12.04.2010 НОВИНИ

Станишев "инспектира" далавери на свои, брани ги

.
Станишев и депутатът Димчо Михалевски
Изграждането на "Водно огледало" на река Арда край Кърджали е напълно законно. Градът има нужда от такова съоръжение, то решава напълно проблема с безопасността на населеното място. Това е коментарът на екс премиера Сергей Станишев, който днес инспектира скандалния обект в родопския град.
 
За изграждането му тройната коалиция пръсна почти 90 млн. лева, а стойността му е завишена близо три пъти, констатира правителството на ГЕРБ, и прати обекта на прокурор.
Хората на Кърджали пък коментират, че тази инспекция е трябвало да стане докато е бил премиер, да контролира как фирми на ДПС и БСП са взели милиони.
Станишев се разходи по „Арденски мост”, който е свързан с хидро съоръжението и разкри, че мостът щял да падне, ако неговото правителство не е взело спешно необходимите мерки. Лидерът на БСП смята, че прокурорът Пламен Георгиев, който сега разследва обекта защитавал частни, а не държавните интереси.
Земята край водното огледало никога не е била частна, а е държавна и за това има съответния нотариален акт, заяви Станишев.

Днес стана ясно, че бившият строителен министър Асен Гагаузов и заместникът му Димчо Михалевски (сега депутати от “Коалиция за България”) са разследвани по подозрение за извършени злоупотреби при проекта “Водно огледало”, пише в. "Труд".
Прокуратурата проверява защо двамата са приели офертата на обединение “Арда Кърджали”, която е предложила цена със 17 млн. лева над първоначално предвидените през 2007 г. за градежа на обекта 40 млн. лева.

“Ако се установи, че са извършили престъпление, няма да се поколебаем да им повдигнем обвинения”, заяви за “Труд” магистратът Пламен Георгиев, ръководител на един от специализираните екипи към прокуратурата, в които участват и служители на МВР, и агенти от ДАНС. Гагаузов и Михалевски вече са били привикани на разпит при разследващите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4952 |06.04.2010 Борисов подхвана далавери в енергетиката, стяга уволнения . 20| 15263 |06.04.2010 Николай Цонев – най-богат от кабинета „Станишев” . 18| 10357 |31.03.2010 Операция "Медузи" опари 4-ма във Варна, БСП брани единия . 19| 5439 |30.03.2010 Станишев: Обвиненията на ГЕРБ са кьорфишек

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads