Реклама / Ads
29| 5325 |25.07.2013 НОВИНИ

Станишев кипи от енергия, на Плевнелиев и Сидеров им шава окото

.
Сергей Станишев Източник: Булфото
В ранния си период Бойко Борисов изглежда уверен, енергичен, готов за действие. По-късно си личи, че енергията му е силно намаляла. Тогава той вече е угрижен, размахва и пръст. Това е символ на продължението на ръката, т.е. опит за налагане на воля.
 

По езика на тялото може да се определи състоянието на политиците в различни периоди. Това обясни пред бТВ психоложката Ани Владимирова. Тя анализира снимки на български политици от три различни периода и обясни как физиономиите и жестовете им разкриват как са се чувствали тогава и сега.

Погледът на Бойко Борисов постепенно вече е свит, което издава, че е притеснен, затънал в решаване на конфликти. В последния период, т.е. в момента има вид на човек в траур, лицето му изглежда и доста по-запуснато, коментира психоложката.

Вътрешният министър Цветлин Йовчев пък е пример за човек, чиято увереност расте с времето. Владимирова изтъкна, че на всички снимки от всички периоди е със стисната уста, което показва, че е дистанциран и отстоява твърдо интересите си. В момента той изглежда изключително релаксиран, без всякакво притеснение. "Той е в изключително стабилна и в уверена фаза", обясни Владимирова.

Цветан Цветанов също винаги е със стиснати устни, издаващи изключителен самоконтрол. В началото той изглежда спокоен в позицията, в която се намира. На снимката от следващия период той изглеждаше замислен. "Тази ръка не бива да ви подвежда, че подпира главата, защото мисли. Той се опитва да се прикрие", коментира Владимирова. Преди седмица той е безкрайно уморен, но в изключителна готовност да реагира бързо. "Мъчно ми е за него", каза психоложката за уморения му външен вид.

Колкото до президента Плевнелиев, Владимирова също изрази съжалението си. В началото той изглежда отегчен, но изпитващ уважение към работата, която върши. След това позата му се променя, а накрая той създава впечатление за блокирано мислене, умора. Показателно за това е изместването на дясното око навън, което е признак, че умората вече му се отразява и физически.

"Голяма енергия има в тоя човек. Той е една кипяща емоция", каза Владимирова по адрес на Сергей Станишев. На всичките снимки се вижда едно експанзивно желание за вземане на решение. На една от последните той е с протегната ръка - жест, изразяващ желание за диалог.

Пламен Орешарски в началото на кариерата си е усмихнат, излъчва откритост и почтени намерения. С времето усмивката му изчезва, но той сякаш става много по-уверен. Психоложката предположи, че той показва, че му е дадена свобода да взема решения, което го кара да се чувства много по-удовлетворен.

Владимирова изрази възхищение от поведението на Лютви Местан. Във всички периоди той запазва интерес към това, което се случва, винаги е в развитие. По думите й, той е "естет не само във външния си вид, но и в изказа си".

В ранните си години Волен Сидеров излъчва само амбиция. По-късно, обаче, изражението му е пример за "враждебност в най-чист вид". По-нататък той сякаш се бори с темперамента си, опитва се да бъде по-мек, но много не му се получава. След това е уловен в класическа позиция с пипане на окото, чрез която прикрива нещо. Сега той също излъчва крайна умора и има същото бягащо око, както и Росен Плевнелиев.

Според Владимирова, пример за политик, който се трансформира изключително бързо, е новият лидер на ДСБ Радан Кънев. Тя смята, че това е показателно за способностите му. "Да си политик се учи и е въпрос на време", посочи тя за всички обекти на нейния анализ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 5176 |25.07.2013 Станишев: Ние сме готови за диалог, в т.ч. и с ГЕРБ . 91| 6465 |25.07.2013 Б. Борисов: Станишев да си подаде оставката, ще загуби катастрофално изборите . 98| 5382 |23.07.2013 Станишев: Пълним дупките, създадени от Симеон Дянков . 53| 4866 |19.07.2013 Станишев: ДАНС беше създаден с най-добри намерения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads