Реклама / Ads
85| 12472 |17.12.2013 НОВИНИ

Станишев се отчете: Въпреки натиска, приехме 20 закона

.
Сергей Станишев Източник: Булфото
50 законопроекта са внесени въпреки психологическия, физическия натиск и заплахите върху депутатите на БСП. От тях 33 са на БСП, съвместно с ДПС са внесени още 17. Близо 20 са приетите закони.
 

Това отчете лидерът на БСП Сергей Станишев на пресконференция на „Позитано" за 6-те месеца на Коалиция за България.

Столетницата е амбицирана да продължи активно със законодателната си дейност като основен приоритет остава социалната сфера. Най-голям успех за Станишев е намаляването на цената на тока. Той отчете като позитив и внесения Изборен кодекс.

Бюджет 2014 също влиза в отчета за 6-месечието на БСП като мандатоносител. Това е бюджет на размразяването на социалните плащания, на социалната отговорност на държавата, бюджет на икономическия растеж, каза Сергей Станишев.

Още в първите дни на 2014 той се закани левицата да приеме антимонополното законодателство и да зашити интересите на потребителите, както и да приеме новата регулация на търговските вериги. На второ четене ще бъде приет и законът за офшорките и на второ четене ще се гласуват промените в Закона за енергетиката.

Сергей Станишев отчете промяна в отношенията между Народното събрание и Министерски съвет. Преди, по думите му, парламентът бил гумен печат за изпълнителната власт. Сега парламентът ефективно контролира изпълнителната власт, подчерта лидерът на БСП. Той е доволен и от участието на гражданското общество в работата на законодателния орган.

Около 3 500 000 българи са подпомогнати със социалния пакет на левицата, отчете и председателят на социалната комисия в НС Корнелия Нинова. В част от законодателството заложихме и дългосрочни политики, доволна е тя.

Заетост, доходи и съгласие по пенсионната реформа - тези 3 основни задачи си поставя левицата за 2014.

Нинова вижда добри сигнали, че икономиката тръгва нагоре и затова червените искат тези първи позитивни сигнали да се превърнат в трайна тенденция. От развиващата се икономика очакваме увеличаване на доходите, подчерта червената депутатка.

Като пълна фантасмагория Сергей Станишев определи изказванията на Бойко Борисов за предстояща икономическа катастрофа. Бойко Борисов и Цветан Цветанов водят партизанска война срещу правителството, изтъкна той. Според лидера на червените именно желанието на лидера на ГЕРБ да падне кабинета са мотива му за тези му изказвания.

По повод новия вариант на гъвкаво пенсиониране, предложен от депутатка от БСП, Корнелия Нинова каза: „Ние не знаем за такова предложение. Не е воден такъв разговор. Не е внасяно такова предложение".

Днес социалният министър Хасан Адемов не се съгласи с лансирания вариант от червената депутатка. Като недоразумение и грешка бяха определени тези „смутове в системата". Левицата се извини за това недоразумение.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5098 |13.12.2013 Станишев и ПЕС подговят евроизборите . 26| 5608 |11.12.2013 Станишев похвали бюджета ни пред посланици от ЕС . 139| 8740 |10.12.2013 Бареков при Слави: Не съм по-малко образован от Станишев и Борисов . 10| 4921 |08.12.2013 Станишев тръгва на избори от Рим

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads